flytt hit och flytt dit

för en gångs skull tror jag att jag kan säga att det händer en hel del i mitt liv, men nu är det nästan lite för mycket!

just nu, precis just nu... när jag inte skriver det här alltså, håller jag på med en hemtenta i medeltida konst. jovisst, ämnet är intressant, men jag känner mig inte ett dugg insatt. det kan bero på att vi har haft ca 10 lektioner på ett moment på 4 poäng och vi har inte gjort annat än diskuterat kristen konst - alltså den som förekom i kyrkan (det fanns hemmakristen konst oxå såklart).
jag har skrivit klart 2 frågor av 3, vilket känns väldigt skönt, men såklart sparade jag den svåraste frågan till sist: jag ska diskutera medeltidens relation till seendet och utgå ifrån bok X.
"hm" tänkte jag, "den låter krånglig, men det står ju säkert nåt bra i bok X" och tja, det gör det ju. jag har ju haft så kul att jag har kopierat ut närmare 100 sidor ur den, så jag måste ju ha det iom att jag kopierade efter hänvisningarna. och det hade jag. dock var den delen bara på 5 sidor och står bara om den filosofiska delen. jag är fortfarande för chockad/nervös/vad man nu ska kalla det för att fortsätta prata om det.

men, tillbaka till allt annat som hänt.
mera fasa med hemtentan. vi hade en bok om medeltida arkitektur och en fråga där vi skulle skriva om gotisk och romansk arkitektur, så jag läser i den och skriver klart frågan.. men ve och fasa! jag fick panik över att det inte stod så mycket om den romanska delen och blev nästan sur på min lärare pga det.. men nej, vad har jag själva gjort?! jo, jag läste i fel bok! det upptäckte jag när jag skrivit klart. ARGH!! jag hade inte ens öppnat den andra boken! nä, jag får nog lämna in den som den är och fråga om det är okej att jag skriver om den istället för att få en ny om jag får IG.

en annan, mycket viktigare sak som hänt, är att andreas har bestämt sig för att flytta ner till stockholm för att läsa på komvux eftersom han inte kan göra det här och samtidigt jobba. det är smart av han och jag stödjer det, men jag tycker ändå inte om det, men vilken flickvän vill att hennes kille ska flytta 70 mil bort. som tur är har jag en snäll kille som har lovat att fortsätta betala halva hyran, vilket jag inte skulle ha råd med annars om han flyttat (tar mindre studielån nu så..), och så kommer han hit minst en gång i månaden... men det är ändå otroligt jobbigt!

det hela för mig vidare till planer för min flytt. jag har tänkt flytta till stockholm i slutet på sommaren för att studera klart (äntligen!). hurvida jag och andreas kommer bo ihop då vet jag inte. visst, det skulle vara skönt med en egen lägenhet där alla ens saker finns och får plats, vilket det inte skulle i andreas lilla etta.

nåja. det är inte lätt jämt, men tack och lov för det! annars tror jag livet skulle vara otroligt tråkigt. hur som helst så lär det ordna sig på ett eller annat sätt.

förresten, ett tips för de som vill hitta lite ny alternativ musik: gå in på www.vampirefreaks.com, välj music och band profiles. man kan faktiskt hitta en hel del bra där!