I föräldrahemmet

Föräldrahemmet kanske är fel ord. Det är bara pappa och lillebror som bor här och själv har jag aldrig haft denna lägenhet som mitt hem. Så det får tas med en nypa salt.
Igår blev det en lång vända på stan tillsammans med Olivia. Vi fikade, gick på stan och fikade sedan igen. Det kostade nog lite för mycket för min lilla plånbok, men ibland kanske man måste unna sig något. Fika med Olivia gör jag ju ändå inte varje dag - inte ens varje vecka eller varje månad! Dock händer det än så länge mer än en gång varje år.
Idag har det varit lugnt. Som mest blev det en tur till Maxi och på vägen dit körde vi förbi min lägenhet. Det känns ganska konstigt att titta dit, veta att det faktiskt är min lägenhet, men ändå inte vara där eftersom någon annan hyr den av mig. Jag vill ha tillbaka den.. fast att den då ska ligga i Uppsala. Hur som helst. Just nu känner jag mig otroligt rastlös, även om jag har (nästan) lika mycket att göra här som hemma. Hemma har jag dataspel och Joakim och det är ju inte alltid jag kan vara med honom eller spela. Konstigt det där, men man blir nog aldrig riktigt lika avslappnad hemma hos någon annan som hos sig själv. Såklart har jag fortfarande en hel del hemlängtan men många gånger nu längtar jag mer till en stor lägenhet. Jag håller mina tummar hårt att jag kan ordna allt till sommaren - jobb, en stor lägenhet och att flytta permanent från Umeå till Uppsala.
Men än så länge är jag kvar i Umeå och har jullov! Nu är det dags för mig att slappa lite mer.

Åter i Umeå

Efter nästan fyra månader i Uppsala är jag nu tillbaka i Umeå, och det med blandade känslor. Jag insåg efter bara någon timma att jag faktiskt inte längre trivs här! Mitt liv är inte längre här utan i Uppsala där jag har en fantastisk pojkvän och ett stort antal bekanta som ser ut att komma att bli riktigt bra, nära vänner. Vad har jag i Umeå? Min familj som jag såklart saknar, men är det så mycket mer? Några vänner är alltid roliga att träffa, men allt mitt riktiga liv är ju flyttat till Uppsala. Nu när jag är här uppe har jag bestämt mig för att jag ska stanna i Uppsala.

Julstök

Juldekorationer är inköpta och uppsatta, klapparna likaså. Alla utom en, men ett presentkort är lätt att få - man behöver inte oroa sig för att de ska ta slut. Jag har grejat, fixat och donat, men inget städande eller bakande för hur ska jag kunna göra det med ett nästan icke-existerande kök och brist på dammsugare? Ska nog låna grannens imorgon, för snart flyttar jag tillfälligt hem till Joakim igen innan det bär av till de norrländska skogarna. Mycket händer för tillfället.

Snart är i alla fall pluggandet över - tillfälligt åtminstone. En uppgift och ett prov återstår innan jag kan psykiskt vinka farväl till pluggandet för några veckor. Provet är på tisdag och uppgiften ska in på fredag, men med lite ren norrländsk tjurighet är uppgiften klar tidigare. Mycket tidigare.

Imorgon börjar det bli dags att packa för resan, samtidigt som jag ska skynda mig att plugga en del innan jag åker till Eriksberg för att fira lite mera jul med Joakim och hans mamma. Även ikväll firade vi med julbord, glögg, efterrätt och film efter det att jag och min kära svärmor tillsammans med Joakim bytt julklappar. Julklapparna till honom från mig är försenade, så han får dem imorgon. Som en numera värdig medlem av familjen fick jag en kopia av deras bibel - Galenskaparnas serie Mackan + extramaterial samlat på två skivor. Av Joakim fick jag filmen Svindlarens dotter som ska ses av oss på tisdag då vi ska fira att provet är över och att vi har mycket tid tillsammans innan jag åker.

Så börjar planen att Joakim, jag och kanske någon fler ska se Unsraw när de kommer hit i februari. Det blir riktigt kul!

En massa blandat

Idag är det dags för pysseldagen hemma hos Maja. Om ett par timmar bär det av in till centrala Uppsala för att vi, och kanske två till, ska sitta och brodera, pärla med smycken, sticka eller något sådant. Ja, jag har till sist en kompis som faktiskt gör sådant! Det kommer bli en helt ny upplevelse, men väldigt kul. Jag har lite saker jag behöver fixa och hemma hos Maja blir det perfekt. Då sitter jag inte vid TVn när jag borde göra detta. Ja, jag tror nog inte mina familjemedlemmar läser detta så jag kan med all säkerhet avslöja att det är julklappar det handlar om. Fina julklappar! Är det tänkt...

Vad mer då? Jo, det var minusgrader igår men endast frost och ingen snö fanns(finns). Jag börjar undra om det faktiskt snart på riktigt blir vinter här också, men det tror jag inte. Enligt väderleksrapporten blir det plusgrader i helgen. Av någon anledning känner jag inte att jag vill klaga. Snart åker jag till Umeå och får mig lite vinter och samtidigt... Jag är inte så förtjust i snö. Å andra sidan är jag trött på allt regn här, så det är inte mycket bättre. Det var trots allt intressant att se hur jag klarade mig utan min jacka nu när det faktiskt är kallt, och det gick bara fint! Dock hade jag, utan min tjocktröja, tre lager med kläder på mig. Michelingubben var inte långt borta. Men jag klarade av att cykla från Joakims mamma och hem (tar ca 30 minuter) utan problem! Jag kände mig jäkligt duktig efter det måste jag erkänna.

Något mer? Jag har börjat störa mig på alla modebloggare! Det räcker egentligen bara med att se deras reklam på blogg.se:s startsida. Det kanske bara är jag, men jag kan inte ta en 17-årings åsikter om vad som är snyggt seriöst. Särskilt när jag inte tycker att det ser bra ut! Det blir inte bättre när många ser likadana ut eller har kläder som få personer har råd med. Men men, alla vill bli rika och ha råd att köpa dyrt och moderiktigt. Eller? Trött blir jag.

För ovanlighetens skull tänkte jag skriva ner några dagens! Oj oj oj. Det är ju verkligen spännande. Eller hur? ò.Ó

Dagens händelse: Pysseldagen! Efter en lång tid med Joakim och hans kompisar känns det intressant att umgås med några andra tjejer bara - även om jag har väldigt kul med Joakims kompisar. Inget negativt mot dem.
Dagens roliga: Bra fråga. Inget sådant har egentligen hänt, men visst. Det händer nog något roligt under dagen. Mera pyssel kanske?
Dagens tråkiga: Att inte få umgås med Joakim såklart. Jaja, mycket sockersött och nu fick alla läsare diabetes.
Dagens låt: Unsraw - -9-. Ett för mig nästan helt okänt japanskt band. Upptäckte för två dagar sedan att de kommer till Stockholm i februari och de är faktiskt rätt bra. Jag blev förvånad när min lilla metaltomte Joakim tyckte de var riktigt bra! Pojkvän med blandad musiksmak ftw!
Dagens bok: Äntligen läser jag vettig och bra litteratur! I riktig julanda läser jag Agatha Christies Hercule Poirots jul. Har ni inte läs den så gör det!
Dagens tips: I brist på bra utsmyckning på väggarna och fula tapeter har jag insett att det blir ganska fint om man köper några vykort och gör ett kollage på någon bra yta. Vet dock inte om jag vill rekomendera mina vykort med blommor...
Dagens konstverk: Vet inte om jag visat den förut, men jag har en svag böjelse för Govert Camphuysens målning Tre Kronor från Slottsbacken (1661).

Omotiverad

Jag vill inte plugga! Jag har verkligen ingen lust till att sitta och läsa en fantastiskt lång text om e-förvaltning, e-arkiv osv. Jag vill inte! Men jag måste. Fy vad less jag är på allt detta pluggande. Det kan vara vintermörkret som lägger sig över Uppsala, det kan vara att jag pluggat på universitetet i snart fyra år - jag bryr mig just nu inte så mycket om vad det är. Jag sitter mycket hellre och läser en roman eller cyklar till Joakim och myser med honom, men nej. Jag måste ju plugga. Jag vill svära mig fördärvad över denna helvetestext (som jag bara läst ca fem rader av) så att den ska försvinna, men det gör den inte. Den är där och stirrar på mig och menar att jag måste läsa så jag kan ska kunna skriva på inlämningsuppgiften vi ska ha. Jäklar. En motivation är att jag endast har sex lektionstillfällen innan det är uppehåll över jul - men såklart ska jag även då plugga inför tentan.

Planeringen av nyårsfirandet har påbörjats och jag känner mig otroligt kluven. Jag är ju sällan i Umeå, men så vill jag ju fira tillsammans med Joakim. Jag får sitta och väga en massa fram och tillbaka och se vad som är bäst. Vill trots allt vara i Uppsala i god tid till att hemtentan börjar.