hana yori dango <3

i mitt föregående inlägg skrev jag om en ny serie som jag börjat se, men då hade jag bara sett första avsnittet, och det på en superdålig skärm. dagen efter att jag börjat se på den ville jag kunna fortsätta titta, så jag sprang hem till mamma och pappa för att låna lite sladdar så att jag kunde koppla in datorn till tvn. den enda fördelen med att göra det är att jag kan se filmer m.m. bättre, men i övrigt är det mest bara obekvämt.

nu har jag, ack och ve, sett klart hela serien (Hana yori dango heter den, men det borde vara rätt uppenbart med tanke på rubriken). "hur ska jag nu kunna fortsätta leva?" tänkte jag desperat. något mer måste det ju finnas i mitt liv, men när jag stannade upp hörde jag bara syrsor spela (kanske var katterna egentligen) och stora ökenbollar rullade förbi, så jag gjorde vad vilken annan person skulle ha gjort (mm.. just det). jag började desperat söka reda på nästa serie att titta på.


hana yori dango

nästa serie blev hanazakari no kimitachi e (känner ni sandra har hon skrivit om den oxå). men hur skulle den någonsin kunna vara ens nästan lika bra som hana yori dango? jag hade ju inte gett upp min nya kärlek tsukasa (han längst till vänster i bilden). han är ju bara så mumsig! hursomhelst, jag ville ju se nåt mer och den här skulle vara bra, även om jag inte hade världens högsta förväntningar om den. när jag sett hana yori dango hade jag trots allt en stor del av tiden suttit med stora stjärnglänsande ögon och kände mig som winry från fullmetal alchemist när hon ser en massa bra verktyg (för er som inte sett så funkar nog den här smileyn som liknelse - *-*. inte världens bästa, men får duga), eller så satt jag och nästan skrek "neeeeeeeeeeeeeeej!! varför gör du så?!!?" och var allmänt inne i serien.

så.. till slut började jag trots allt se på hanazakari no kimitachi e och texten i början "this drama is fictional. please pardon the foolishness" var bara en förvarning på alla tokerier som kom. och nja. den är inte riktigt lika bra som hana yori dango, men jäkligt mycket roligare! dessvärre övergav jag snabbt min älskade tsukasa för den nya, ännu mumsigare nakatsu.. ojojoj.. min fjortissida har fått en renässans och den verkar nästan vara större än när jag gick i högstadiet och nästan förväntades vara fjortis. vid flera tillfällen ville jag bara kasta den kvinnliga huvudrollsinnehavaren åt sidan och slänga mig själv runt han. ja jag vet.. jag är ganska tragisk ^^

nu återstår det bara att hitta resten av serierna och filmerna som den nya underbaringen är med i så jag får dreggla lite till. ibland är det tur att man faktiskt får vara lite konstig, knäpp och fjortisaktig.. för det får man väll?

Toma Ikuta

här är den nya saken ^^ han ser allt bra smaskig ut hehe.

när jag närmare tänker efter så hade jag ju börjat bli botad från min mildare japaninfektion jag fick för några år sedan, men nu när även sandra har drabbats tycks det som att mitt imunförsvar blivit svagare och japaninfektionen sprider sig vidare. jag vet inte om det är bra eller dåligt. för andra kan det verka lite löjligt eller komiskt, men det är ganska skönt att kunna ägna sig åt andras problem än sina egna och samtidigt kunna få titta på fina japanska pojkar ^^

skiten på tv

som de flesta av mina närmaste och de som läser min blogg vet så är mitt liv inte särskilt händelserikt, särskilt eftersom jag för tillfället inte känner att göra särskilt mycket.

nu när jag har varit på lite dåligt humör har jag inte kännt för att göra så mycket annat än att ligga och titta på tv och bara ta det lugnt, så i min iver att se om det fanns något bra att titta på det närmaste dagarna gled jag in på tvinfo.se för att undersöka saken. min första besvikelse var att (ja det här känns lite tragiskt att säga) det bara är ett avsnitt av simpsons imorgon kväll - för ack och ve så ska ju sexan envisas med att visa fotboll, och så var det även på onsdag. lite irriterad kollade jag vidare och blev mer och mer irriterad på att det faktiskt bara (eller nästan bara) är skit på tv. det är, märkte jag, mer sport på tv på en dag på en kanal (ingen sportkanal) än vad jag hittar intressanta program som jag inte redan sett femtielva gånger tidigare. egentligen är det mest samma sak varje dag utöver kanske vissa kvällsprogram som de bara visar ett avsnitt i veckan av, men dessvärre är de inte så mycket att hänga i granen heller. det är inget direkt fel med att visa komedier a'la vänner, simpsons, 2½ män osv, för ja, det är kul men när man sett alla dessa en massa gånger börjar jag tro att de har lite idétorka på kanalerna, eller kanske lite tomt på hyllorna. kan de inte någon gång ta fram ett program som de visade för en massa år sen bara för att ändra lite i utbudet och ha lite humor åt allt konstigt som visats genom åren? jag skulle inte gnälla om de började visa repriser på Godafton Sverige eller Det spökar. även om de kanske är lite larviga så minns man iaf inte nästa replik som kommer på rak arm (bortsett från sport iaf, men man vet ju ändå att bollen ska sparkas runt och in i ett mål och att ett lag nästan alltid vinner. vilket det är spelar ju mindre roll). sen så kan man ju undra hur det egentligen står till hos kanalerna när de under en helg kan visa en hel gammal säsong av t ex top model eller liknande. särskilt roligt är det när samma program visas två helger i rad.

på tal om sport på tv. fotboll t ex är ju trots allt bara en lek eller ett spel. för att göra det lite omväxlande, kan inte någon kanal ta på sig ansvaret att börja filma en turnering i monopol eller kanske till och med nån form av hopprep? alla lekar kräver ju en viss form av skicklighet, men i monopol är det svårt att göra något a'la låtsas att man fick jäääääätteont i benet när man råkade bli puttad litegrann när motståndaren försökte ta bollen. vad ska man göra i monopol? få motståndaren att tappa ett hus/hotell så att kaos uppstår på spelplanen? i hopprep är det kanske lite enklare och råka snubbla och få jäääääätteont när man ramlar, men då måste väll de som snurrar repet vara som domare och kräva att de är neutrala i sitt ivriga snurrande.

jag har två teorier till varför alla kanaler visar samma sak, sport eller så.
teori 1: de vill få alla människor att bli till dregglande zombies som kan styra lite hursomhelst genom dolda budskap de lägger in i programmen. detta är teorin jag tror mest på.
teori 2: trots det utökade kanalutbudet försöker en liten grupp lite konstiga människor att få allmänheten (men uppenbarligen inte sportnördarna) att faktiskt göra något annat än att titta på tv, som något "vettigt" enligt deras mått. även här kan dolda budskap vävas in i programmen. hur det har resulterat är jag än så länge lite osäker på. flera av mina kompisar kollar knappt på tv längre, men om de gör något mera "vettigt" kan jag inte svara på. jag ser oxå mindre på tv, men kan inte påstå att jag gör något "vettigt" ändå.

men nu ska jag sluta och kanske sova lite. men följ den spännande fortsättningen i en katts tråkiga liv och konstiga diskussioner en annan dag, en annan kväll på http://enkattsdagbok.blogg.se. det var allt för mig ikväll. godnatt och ett stort mjau till er alla!

Pojkar över blommor?

jag känner för att ägna ett helt inlägg åt den återuppväckta japanfantasten i mig, och därför tillägnar jag detta inlägg till sandra. tack så jävla mycket!!! ò.Ó

okej, jag är inte arg på sandra, för då borde hon också vara logiskt arg på mig iom att jag fick henne att börja lyssna på en massa japansk musik, och då kan jag i min tur skylla på Räv (ja jag syftar på en person och för att detta ska synas så använder jag för en gångs skull stor bokstav, vilket jag är för lat för annars). det var nämligen han som gav mig första steget till att lyssna på japansk musik i början, även om han ironiskt nog inte är så förtjust i den musiken annars.

sandra har dock tagit en mer extrem väg än vad jag har gjort. jag började inte titta på anime förrän jag blev tillsammans med andreas, och jag har inte sett särskilt mycket än heller. utöver animen är jag inte så bekant med japanska saker, har knappt sett en japansk film och känner i övrigt bara till småsaker med japan och delar av den japanska kulturen som särskilt andreas har lärt mig (han är lite av en japanfantast han med). i ett av sina senaste inlägg skrev sandra (besök http://arcticfox.blogg.se för att läsa mer) om att hon börjat titta på ett par japanska serier varav en är Hana yori dango (Boys over Flowers eller Rather dango then flowers ((dango = någon typ av sötsak)) ). självklart har denna underbara kvinna berättat vad hana yori dango handlat om och uppmanat mig att se den, vilket jag i all min uttråkhet idag gjorde. jag vill först bara bemärka att jag för tillfället har en ca 7 år gammal skärm som är väldigt mörk så även om jag har helt släckt i rummet och det är ett lite mörkare rum på filmen, eller vad jag nu ser, så syns det inte mycket. detta var något som fick mig att ge upp att titta på lite annat för att jag blev så less på det. ändå såg jag första avsnittet, om än lite irriterad på bilden, med stor fascination. enda anledningen till att jag inte fortsatte att titta var för att jag kände att jag faktiskt ville se mer, främst av de japanska pojkarna som är bland huvudpersonerna.

så, det kanske snart är dags att införskaffa en ny skärm så att jag kan titta vidare? det känns oerhört lockande, även att göra det innan jag fått besked från mitt försäkringsbolag för (ehem) jag måste ju faktiskt kunna ha egna datagrejer och inte bara låna lillebrors.. eller hur? hade jag hittat sladdarna som kan gå mellan datorn och tvn hade jag lätt kopplat in datorn i vardagsrummet, men varför ska det vara lätt när det kan vara svårt?

imorgon lär jag fortsätta att se på hana yori dango, även om jag knappt ser något för det mesta. faktum är att enda anledningen till att jag inte tittar nu egentligen är för att klockan börjar bli mycket.. tss tss säger jag bara om mig själv.

JAG ÄR EN NÖRD!!

"ny" stad, ny kurs, men ganska mycket samma liv - dock med några ändringar

jag håller kvar på något som jag vet (tror) att jag nämnt tidigare: jag är SÄMST! på att uppdatera min blogg. när jag startade hade jag tänkt att skriva minst en gång i veckan, men jag har märkt att det ofta har gått flera månader mellan varven, även om det kommer flera inlägg på några dagar för att sen vara tyst i minst en månad. jag kan skylla på att jag gör annat när jag sitter här - inte alltid roliga saker, men de ämnen jag tänkt skriva om glömmer jag så lägligt bort till då jag sitter här. min stora förmåga i ordbajs gör att jag lätt tänker på annat och att allt bara blir en gröt - om jag inte glömmer bort att jag börjat skriva och sen när jag är klar är hela inlägget borta. det har hänt ett par gånger.

så, vad är senaste nytt? tja, utöver flytten så kan jag påpeka att min otur inte tycks veta några gränser. innan flytten var det lite knackligt mellan mig och andreas pga mycket stress hos båda, men det blev bättre (återkommer mer till detta senare), så lite uppåt var det ju i några dagar. så blev det dags för avresa och då var jag fortfarande inte klar med min hemtenta som skulle in på måndagen efter flytten och jag for på torsdag kväll. på fredag morgon upptäckte jag att alla mina datagrejer utom själva datorn som varit i en låda var borta. beskedet om att jag kanske inte får ut det på försäkringen heller var mindre motiverande. ironiskt nog en halvgod nyhet är att värdet på mina stulna saker (främst skärmen) har gått ner så mycket i pris att även om jag inte får ut något på försäkringen så förlorar jag "bara" 750:- om jag ska räkna in självrisken.

utöver det har inte mycket gått riktigt som det ska. jag sitter ofta som ett frågetecken på lektionerna - särskilt i illustrator, men det går lite bättre nu iaf. sen så är det en massa papper som ska hit och dit. det som dock fick vattnet i bägaren att rinna över var att, pga väldigt förståeliga men inte särskilt roliga omständigheter, så kände andreas att han inte längre orkar försöka ha en sån relation vi har haft, men detta är inget jag vill gå mer in på.

angående all otur som för tillfället bara gör mig, minst sagt, trött så fick jag en liten fördel idag. när jag skulle betala min bussbiljett så hade inte chauffören tillräckligt med växel så jag fick åka gratis! katching. inte förlora 15:- \o/ och nu känns mitt liv så mycket mera roligt.. eller nåt.. men det borde ju vara bevis på att saker börjar gå bra, eller?