Gammal?

Nu har jag börjat att känna mig ännu äldre - är jag verkligen "bara" tjugofyra?

För ett par dagar sen var jag på systembolaget och köpte en flaska vin. Då hände det ofattbara.

Kassören: *scannar in flaskan* Var det bra så?
Jag: Japp.
Kassören: Du vill inte ha en kasse?
Jag: Nej tack, jag har en redan.
Kassören: Då blir det femtiofyra kronor.
Jag: *drar kontokortet, slår in pinkoden och säger nej tack till att få kvittot*

Ser ni det fasansfulla?? Jag behövde inte visa legitimation!! Vart är världen på väg?? Ser jag verkligen ut att vara tillräckligt mycket över tjugo för att inte behöva visa att jag får köpa alkohol?? Nej nu får det här sluta. Jag vill inte vara så vuxen!
Å andra sidan, hur många personer under tjugo köper mousserande rosévin, även om det är billigt? Tills vidare intalar jag mig själv att det är därför.

Mamma gjorde inte det hela bättre. Idag fick jag en av hennes gamla anti rynkkrämer och påpekade sedan att det är nu som jag börjar få rynkor. Alltså är det lika bra att börja nu. Jag kan erkänna att jag tog emot krämen och tänker börja använda den ikväll.

Dock kände jag mig genast lite yngre när Sandra var här. Vi suktade efter japaner, pratade musik och kände oss lite allmänt fjortis. Det var roligt, och behövdes definitivt nu när man ser rynkorna börja framträda.

Välkommen till verkligheten

Igår läste jag ut Harry Potter och Dödsrelikerna. När jag skrivit in den i min läsdagbok och hade ställt tillbaka boken i bokhyllan märkte jag hur fruktansvärt inne jag varit i berättelserna den senaste tiden. Igen började jag tänka: "jaha, och nu då?", och hade absolut ingenting att göra, eller något jag ville göra. Det känns lite tråkigt att inte vara inne i trollkarlsvärlden längre - men har man börjat fundera över vad för förtrollningar man själv skulle vilja använda kanske det är lika bra att försöka komma tillbaka till verkligheten.

Verkligheten just nu är inte särskilt rolig. Eller okej, jag ska få en massa (iof relativt) pengar, men de verkar komma först imorgon. Då ska jag unna mig en kavaj (om den finns i butiken), glass, baugetter och kanske något nytt plagg eller annat fint. Kanske till och med bio, för nu vill jag verkligen se den nya Harry Potterfilmen! Så ska jag få med mig Elin och Linnea till att äta på bibliotekscaféet. Fy vad jag har saknat deras fetaoströra! Jag måste försöka att inte handla som en galning, men händer det kan jag skylla på att jag faktiskt spenderat knappt 50 kronor den här månaden på att göra saker ute. Men jag måste kanske snart börja packa och fixa inför flytt. Det har jag redan tjatat om så många gånger, så det ska jag inte gå in på. Alla som läser min blogg vet att jag måste vänta ett tag till innan jag får ett antagningsbesked, och att om jag flyttar kanske jag har jobb som arkivarie om ett år. I vilket fall är det lite läskigt.

Men verkligheten fortsätter att göra anspråk på min tid. Nu börjar det nämligen bli dags för mig att cykla till maxi - trots att jag inte fått mer pengar tänker jag unna mig lite yoghurt när jag ändå ska köpa jäst. Det får nog bli Dagens roliga. Jag kan bara anta att Dagens tråkiga är att jag är rastlös, och efter det händer inte så mycket. Ska se om jag orkar ta tag i att börja läsa Vittorio the vampire av Anne Rice, så att jag äntligen kan få ha den avklarad också.

Magi i övermått

Jag behöver inte ännu en gång gå in på hur lite jag har haft att göra den senaste tiden - för otroligt lite är det. Faktum är att större delen av de senaste två veckorna har jag spenderat nedsjunken i de tre sista Harry Potterböckerna (har nu läst lite mer än halva av den sista boken), och jag tror det börjar vara lite för mycket av det goda. Två nätter i rad har jag drömt om Harry Potter och inte på det där vanliga sättet när man själv har en del i drömmen. Nej nej. Det jag drömt har varit som kapitel ur boken, utan min inblandning och har varit tillräckligt vettiga för att jag ska börja undra om det inte var det som hände i sista kapitlet jag läste innan jag somnade.
Vad som gör det ännu värre är att min egen fantasi verkar ha dött bort totalt. Vid ett par tillfällen har jag försökt skriva, men till lite nytta. Det har mest varit redigeringar, men när jag ska lägga till någonting nytt står det stilla.

Det får vara allt. Nu ska jag återvända till boken en stund innan jag går till pappa.

Lördag

Fy vad jag är uttråkad. Just nu känns dagarna som ett evigt väntande, väntande på att jobbet ska börja och på att jag ska få mitt antagningsbesked. Det är över två veckor kvar till båda. Jag kan inte spendera tiden innan dess med att bara läsa, spela eller titta på TV. Någonting mer måste det finnas, men problemet är att jag sällan har lust till det. Jag är faktiskt lite förvånad över hur lite motivation man har till saker som arbetslös. När jag pluggade kändes det som att jag gjorde mycket mer på fritiden - eller så var det helt enkelt roligare att läsa, spela eller titta på TV då.

Förresten, nu medan jag läst Harry Potter har jag börjat fundera lite. Tanken på allt det där viftandet med stavar känns som att det skulle se ganska larvigt ut. Dessutom har jag börjat undra - om man nu, även i trollkarlsvärlen, vill döda någon, vore det inte lättare att skjuta personen i fråga? Jag kanske egentligen är för stor för sådana här böcker. De blir lite svåra att läsa när logiken slår till.

Igen får detta bli ett kort inlägg då jag har väldigt lite att berätta. Förhoppningsvis blir det lite mer om några veckor när jag vet mer hur saker och ting blir i höst.

Dagens händelse: Kanske snarare dagens förvåning är att jag hade otroligt svårt att lägga undan boken när jag skulle äta middag eller titta på TV.
Dagens roliga: Var hos pappa en sväng - inte för att något hände där, men det var trevligt. Annars är det ganska roligt att lyssna på Fläckis när hon har hicka.
Dagens tråkiga: All tristess och rastlöshet orsakat av att inte kunna ordna saker för nästa månad.
Dagens bok: Harry Potter och Halvblodsprinsen. Jag kan påpeka att jag känner mig rätt glad att Harry i den här boken inte beter sig som ett arsle.
Dagens påpekande: Jag hatar TV på sommaren. Det går ju nästan aldrig någonting som man faktiskt vill se!

Som det märks händer otroligt lite, och därför blir alla Dagens otroligt triviala och egentligen larviga. Nåja, snart kanske jag klagar över verkliga problem.

Jobb!

Hurra hurra hurra, för jag har fått jobb! I ungefär tre veckor kommer jag synas väst på stan om nätterna med att dela ut tidningar. Det är inget jobb jag egentligen ser fram emot - bortsett från pengarna såklart - men det kommer definitivt göra så jag går ner i vikt ännu fortare. Så vem vet. I början av september kanske jag är så liten att ingen känner igen mig.

Såklart är även denna gång mina Dagens om igår

Dagens händelse: Jobbet, vad annars! Jag kommer tjäna pengar, hurra hurra!
Dagens roliga: Jobbet igen, men även att jag umgicks en stund med Linnea, Elin och en kompis till Elin, samt att Andreas äntligen kan ringa! Det var inte en dag för tidigt.
Dagens tråkiga: All stress och nojja över att komma på hur jag ska hitta en lägenhet i Stockholm, om jag faktiskt flyttar dit.
Dagens låt: Jag lyssnade väldigt lite på musik igår, så det får bli ett litet urval med Loreena McKennitt.
Dagens bok: Harry Potter och Fenixordern lästes ut inatt, så idag påbörjas nästa - Harry Potter och Halvblodsprinsen.
Dagens unnande: Jag köpte mat ute. Trettio kronor spenderades på Frasses där jag köpte en liten stripsmeny.
Dagens te: Irish cream. När jag drack den insåg jag hur mycket jag ser fram emot hösten - särskilt om jag ordnat mig en lägenhet i Stockholm och börjat plugga igen. Nog för att det är skönt med sommarvärmen, men det är något särskilt med hösten.

Förresten undrar jag om jag ska börja med Dagens konst igen. Nackdelen är bara att det är grymt svårt att hitta ett att skriva om. Det kanske blir till hösten, om jag får tillgång till Nationalmuseum.

Ännu en onsdag.

Fy vad jag tycker illa om antagningsenheten! Det är fortfarande lång tid kvar innan jag får angagningsbesked 2, och innan dess kan jag inte göra mycket. Och det är inte mycket som händer heller.

De senaste dagarna har jag främst spenderat nersjunken i boken jag läser (fortfarande Harry Potter och Fenixordern), men TVn och datorn har såklart fått sin vanliga uppmärksamhet. Som vanligt borde jag skriva, men det är sällan jag kommer igång med det. Städa borde jag också göra...

Som ni märker har jag inte funderat på särskilt mycket - åtminstone inget jag tänker skriva här. Dock kan jag påpeka att det är grymt tråkigt att vara arbetslös!

Jag ska försöka att uppdatera redan ikväll, så alla Dagens får komma då.

Söndag

Så var även denna vecka slut. Helgen har passerat förbi nästan obemärkt - de gör ingen direkt skillnad när man är arbetslös har jag märkt.

Veckan annars har nog varit ganska omväxlande. Strulet med Andreas har ordnats upp, men tyvärr är han igen väldigt otillgänglig. Det är kul att han har jobb och något att göra, men jag blev extra frustrerad när jag fick mitt antagningsbesked mycket tidigare än jag trodde och därmed inte har kunnat prata med honom om det.
Jag har inte blivit antagen till någonting, men däremot står jag som reserv på alla kurser/program. I Stockholm och Uppsala är jag på plats två, medan jag i Härnösand tilldelats plats nitton. Jag har försökt hitta hur många platser det finns på varje ställe, men jag känner mig lite tveksam till siffrorna. Att Stockholm har 59,2 platser känns.. ja, konstigt. Ändå hoppas jag på att jag kommer in någonstans, men frustrerande nog kan jag inte göra mycket innan jag får det sista, definitiva, antagningsbeskedet. Hurra för att kanske behöva hitta lägenhet, hyra ut min, packa och flytta på tre veckor! Nej, antagningsbeskedet borde komma långt tidigare.

För tillfället får jag försöka fokusera på annat.

Dagen idag har varit omväxlande - ibland väldigt varmt med mycket solsken, ibland molnigt och blåsigt. Jag har kommit på mig själv med att längta allt mer efter hösten och mörkret. Eller att det är mörkt på kvällen åtminstone. Vinterns få soltimmar är inte särskilt roliga i längden. Allra mest längtar jag efter att ha något att göra, att jag börjar plugga! Men en sak är verkligen läskig. Vid den här tiden nästa år - om jag börjat plugga i Stockholm - är att jag kan vara färdigutbildad och ha fast jobb! Hej vad vuxen jag är! Usch. >.< Men skönt med pengar...

Dagens händelse: Tacorester ftw! \o/ Och så har jag nu upplevt känslan av att vara både mätt och hungrig samtidigt. Eller kanske att inte vara något av det? Jag överväger om jag ska äta upp resten av tacosen nu... Hmm.. Svåra val...
Dagens roliga: Hälsade på pappa, annars har jag som mest läst. Det är roligt att få vara social, men också roligt att äntligen ha en bok jag lätt plöjer mig igenom.
Dagens tråkiga: Att det är så otroligt mycket skräp på TV...
Dagens låt: Blackmore's Night - Locked withing the chrystal ball.
Dagens bok: Jag läser fortfarande J.K Rowlings Harry Potter och Fenixordern. Så otroligt lättläst, men ändå spännande och mycket som händer. Ganska stark kontrast till Vikingablot... och Buddenbrooks för den delen (där saker var lite väl ordentligt beskrivna).
Dagens te: Kashmirte <3 Finns på tehörnan i Umeå och Uppsala och rekomenderas starkt!
Dagens längtan: Att ha pengar så jag kan göra saker, tillsammans med ett roligt jobb och en givande fritid. Ett år kvar *håller tummarna*

Torsdag

En ny dag med nya upptåg? Mja, så blir det nog inte. Högsommarvärmen har definitivt försvunnit från Umeå - det regnar inte än, men det är molnigt och blåser väldigt mycket. Troligtvis stannar jag inne större delen av dagen, för åka in till stan vill jag definitivt inte.

Saker har börjat lösa sig också, vilket känns väldigt skönt. Såklart hade det kunnat vara bättre, men det är svårt när man är över hundra mil ifrån varandra och han dessutom jobbar väldigt mycket. Mer än så tänker jag inte skriva på bloggen.
En tråkig nyhet är att jag inte kommer att kunna åka till Göteborg i sommar. Andreas kompis (som vi skulle bo hos) ska flytta ifrån sin flickvän eftersom hon varit otrogen. Nog för att jag tycker väldigt synd om Andreas kompis, men samtidigt måste jag erkänna att det känns väldigt typiskt eftersom det gör att han och jag inte kan ses. Får hålla tummarna för att Andreas kommer hit så snart han slutat jobba (vilket lär vara någon gång i augusti) och att jag kommer in på Stockholms universitet.

Det finns goda nyheter också. Den första är att jag (äntligen) läst färdigt Vikingablot. Jag rekommenderar den inte! Nog för att jag troligtvis blivit påverkad av skrivarlinjen, men jag börjar undra varför folket på förlaget inte gjort fler ändringar innan den publicerades. Jag undrar bara hur jag ska göra med de övriga böckerna av samma författare, för läsa dem vill jag knappast. Ironiskt nog är en av dem signerad, så sälja den kan jag ju inte. Det får vänta i sådana fall.

En ännu bättre nyhet är att jag nu fått höra att det syns att jag gått ner lite i vikt! Jag ska även få en belöning för det, vilket känns väldigt bra! Jag kan inte påstå att jag känner mig annorlunda, men såklart är det trevligt att höra att man minskat i omfång.
På tal om sådant: Något jag tänkt på är att när man börjat med att försöka gå ner i vikt, och särskilt när man vet att det fått resultat, så hör man väldigt sällan det från folk man känner (om man inte frågar såklart). Är det främst så att de flesta inte ser det förrän man blivit mycket mindre, eller säger man det ändå inte? Och varför säger man det inte om man märker? Man kan alltid ge komplimanger för snygga kläder, en ny frisyr eller liknande, men inte när det gäller vikt? Det om något vill i alla fall jag höra!

Nu ska jag sluta babbla på och istället skriva några Dagens - men återigen gäller dessa för igår eftersom klockan ännu är för lite.

Dagens händelse: Lite blandat. Träningen, samtalet med Andreas och att jag för första gången åt sushi. Jag måste erkänna att jag inte tycker att sushi är någon höjdare - andra japanska maträtter är många gånger godare!
Dagens roliga: Helt klart när Andreas sa att det syns att jag gått ner i vikt.
Dagens tråkiga: Det var för mycket folk på gymmet, samt att sushin inte var så speciell.
Dagens låt: Jag har gjort en ny återupptäckt. L'arc~en~ciel - Heaven's drive.
Dagens bok: Okej, det var först idag jag valde en ny bok men den gills ändå. Jag ska börja läsa J.K Rowlings Harry Potter och Fenixordern. Den var bra sist jag läste den, så jag hoppas den är det fortfarande.
Dagens te: Orientexpressen. Jag tror jag nämnt det förut. Helt okej, men lite för syrligt.

Nu börjar det vara dags för min morgonpromenad!

....

Nu är jag riktigt trött, less och jäkligt förbannad.

Hur blir saker nu om jag flyttar? Både vill och inte vill, men saker måste redas ut först. Det som gör det ännu värre är när man, efter att ha fått ta skiten för en massa får höra "jag vill inte prata med dig just nu."
Nu räcker det. Något måste hända, och om det inte är från hans sida så får jag avbryta allt.

Vad är det som händer?

Varför blir jag helt plötsligt fullständigt ignorerad av en kille som säger sig tycka om mig? Jag förstår det inte...