Aktivitet!

Jag är så fruktansvärt aktiv i dagarna känns det som! Idag var jag och fikade med Rebecka och Sandra i några timmar, så jag har fikat med kompisar två dagar i rad nu. Imorgon ska jag till Olivia om hon inte kommer hit. Exakt vad vi ska göra vet jag inte, men troligtvis se på TV, spela eller bara sitta och prata. Eller allt ihop kanske? Det är förresten jätteroligt att fara iväg och träffa folk och jag gör det gärna 4-5 gånger i veckan, men det blir nog inte så nu när terminen börjat. Å andra sidan finna det mer folk här att träffa så det kanske jämnar ut sig.

För övrigt vill jag ge en klapp till mig själv! Idag har jag nämligen lyckats skriva över en sida! Så bra har jag helt enkelt varit idag, och även idag trots att jag suttit och spelat väldigt länge och varit ute i några timmar! Jag är imponerad vad jag kan när jag som mest gör annat! Men så krävs nog det för att få inspiration.
För att fortsätta på gårdagens roliga inspirationstillfälle fick jag igår kväll lite mer inspiration när jag gått och lagt mig. Jag hade tagit med mig anteckningsblocket till sängen och kom på en hel del saker medan jag nästan halvsov med blocket som kudde.

Dagens låt: Ehhh... Nu har jag igen som mest lyssnat på lite klassisk musik, Enya och sådant och ingenting är väll något jag direkt haft tanke på att jag hört. Dock lyssnade vi lite på Malice Mizer - Brise i Sandras bil på väg in till stan.
Dagens händelse: Hur jäkla bra jag varit på att skriva idag! Okej, det hade kunnat blivit mer, men det hade kunnat blivit mindre lika gärna.
Dagens roliga: Fikat i helhet och allt det roliga som kom upp. Testade för övrigt en grekisk frappé och det var jäkligt gott!
Dagens skratt: Rebeckas citat då hon läste om Runar Sörgaards bröllop: "'Runars galna bröllop'. Stoppa pressarna!"
Dagens tråkiga: Att Therese inte orkade åka ut och att hon far till Stockholm imorgon.

Det får vara alla Dagens idag. Jag orkar inte fundera ut något mer, särskilt inte något specifikt konstverk.

Ny frisyr?

Jag tror jag nästan slutat skriva de dagar då ingenting händer - eller de dagar jag bara sitter hemma och skriver, "skriver" eller försöker skriva. Det är nämligen inte särskilt intressant enligt mig. Ironiskt är dock att igår när jag som mest gjorde annat utom att skriva (spelade dataspel i minst tre timmar) så skrev jag mer än vad jag gjort på länge! Det är nog klart bevisat att jag måste sysselsätta mig med andra saker mycket längre tid än vad jag egentligen har samvete till. Å andra sidan, om jag ska inspirera mig av Linda Olssons metoder så ska jag nog börja skriva framåt natten - runt 22 eller så. Det funkar ju för henne eftersom hon givit ut minst två böcker.

Dagens eskapader bestod av att jag och Therese (som nu är i Umeå i en dryg vecka) sprang runt på stan innan vi åt middag (pizza för mig - borde inte äta det igen om jag bantar ~_~*). Efter det träffade vi Rebecka och gick och fikade på station och pratade och pratade och pratade. Slukade en morotskaka och hinkade i mig kaffe så det lär bli svårt att sova inatt. Har en känsla av att jag borde ta mig ut och springa trots att jag nu även tagit en 40 minuters promenad sedan jag kommit hem. Jag har en ny frisyr på prov nu - bara ordnat med snedbena och jag får se hur det artar sig.
Det hela, med springandet på stan, middagen och fikat, var väldigt roligt och lite inköp blev det. En bok av CJL Almqvist som innehåller två romaner (eller en roman och en pjäs ser det ut att vara). Den jag vet är en roman är Drottningens juvelsmycke, en roman jag velat läsa ett bra tag. Jag köpte även två sorters te. Dessvärre har jag insett att jag troligtvis har ena men att påsen med det nog är kvar i Stockholm. Har jag det är det inget favoritte även om det funkar att dricka. Det andra luktar choklad och lite kokos - dvs helt underbart. Imorgon ska jag testa det och därefter testa att blanda det med mintte för att få ett slags After Eightlikt te. Mums! Te och böcker är nog bland det bästa som finns!

Förresten är det lite roligt hur man kan få sin inspiration. Ikväll under promenaden började jag tänka på kjolar, att jag behöver en ny och att mormor ska hjälpa mig att sy en. Vill ha lite 1600-talsstuk på den och började tänka på att jag behöver kanske en ny jacka också. Då började jag tänka på målningen Flicka som läser ett brev (se något tidigare inlägg - bilden finns där) eftersom den är gjord på 1600-talet och funderade på hur jackan hon bär ser ut. Då började jag tänka på hur det kunde berättas och om min huvudperson skulle kunna stå så och läsa ett brev. Ungefär där kom uppenbarelsen hur det ska gå till lite när hon läser brevet och troligtvis inser att någon spionerar på henne (genom att ha läst brevet). Lite konstig koppling, men så går det ibland.

Jag ska försöka skriva in några Dagens ny också. Jag har försummat den och hela bloggen den senaste tiden.

Dagens låt: Jag har knappt lyssnat på musik alls idag. Den enda låt jag vet att jag lyssnat på är Prince of Persia - Time only knows, så inte helt osökt får den bli dagens låt.
Dagens händelse: Att jag hittade Drottningens juvelsmycke till ett bra pris (60kr).
Dagens roliga: Egentligen det stora hela med att få umgås med Therese och Rebecka.
Dagens tråkiga: Jag hade velat hitta fler böcker som jag kände att jag jättegärna hade velat ha, och att jag hade haft råd med det.
Dagens upptäckt: Konstverk kan verkligen ge inspiration, gärna när man som minst anar det.
Dagens konstverk: William Hogarth - Frukostscen, från Äktenskap á la mode. Den är så satirisk och egentligen väldigt rolig. En bild av hur det franska äktenskapet var i mitten av 1700-talet. Ett ungt par som roat sig hela natten (knappast i varandras sällskap). Tjänaren i bakgrunden är utmattad, det är fruktansvärt stökigt och alla ljus har nästan helt brunnit ner. Mannen som står med räkningarna ser förtvivlad ut. Både mannen och kvinnan är trötta. Troligtvis har mannen just kommit hem och, vet inte om det syns här, men hunden luktar på något tygstycke i hans ficka. Troligtvis tillhör det någon kvinna och det är knappast hustruns. ;)



Pengar!

Woho! Fick mitt studiebidrag idag! Ack så skönt det känns! Nu har jag betalat räkningar, storhandlat och köpt en fin eyeliner och det känns grymt bra. Nackdelen är då bara att jag inte har skrivit mer än 2-3 rader idag (å andra sidan har jag inte skrivit mer någon annan dag). På söndag är första deadlinen och det känns lite panikartat faktiskt. Jag har tillräckligt med material att skicka in men jag vill ha skrivit mer innan dess och just nu går det trögt. Lika trögt som att flytta en död ko alldeles ensam. Går det trögt? Jag vet inte, men jag skulle tro det.

Torka

Jag vet inte om jag skulle kunna säga att jag drabbats av idétorka, men någon typ av torka är det allt! Efter en massa (eller en del) arbete med att kunna få ihop en bra, sammanhängande intrig har jag kommit fram till att den troligtvis kommer ha, vilket jag skrev i föregående inlägg, Stolthet och Fördom som tydlig inspirationskälla. Det funkade för Helen Fielding, då kan det funka för mig. Är bara fortfarande irriterad på att det blir för mycket kärlek och bara en av de fem personerna som kommer att få ordentligt fokus. De övriga fyra blir definitivt bikaraktärer och det är jag inte så förtjust i.

Efter ett tag kände jag för att arbeta lite mer på min andra text istället och det verkar flyta på mycket bättre med den. Just nu ser det ut som att den kommer att få mest fokus inför alla textinlämningar medan jag finjusterar text nummer ett. Men vem vet. Med tanke på hur ofta jag byter fram och tillbaka mellan dessa texter kan jag hålla på med text ett lika ofta som text två eller endast text ett. Variationerna är många.

Fullspäckade dagar

Det har verkligen hänt mycket de senaste dagarna (om ni inte förstod det i titeln redan). Jag har varit på skolan i Nässjö, träffat Andreas när jag väl varit i Stockholm (blev inte ens en timma sammanlagt tyvärr) och när jag kommit hem har jag socialiserat mig extremt mycket.

Resan ner till Nässjö gick relativt smärtfritt. Efter jag kommit fram var jag såklart otroligt trött eftersom jag åkte hemifrån ca 15 timmar tidigare. Hemvägen var värre då jag hela vägen från Stockholm hade några fjortisar bakom mig som hade svårt att vara tyst trots att klockan var mitt i natten och alla andra i en näst intill fullsatt buss försökte sova.

Om jag ska nämna en del om dagarna på skolan kan jag börja med att säga att det var otroligt roligt! Jag träffade mycket roligt folk och kände mig väldigt inspirerad till att skriva. Efter att ha suttit och pratat en del med Linda Olsson (ja det känns lite statusaktigt att ha suttit och diskuterat det man skriver med en författare som givit ut böcker i minst 4 länder och sålt över 400 000 ex av sin första bok) så kände jag för att mer eller mindre helt byta projekt till en mer chic-lit inspirerad roman. Får se hur det går bara iom att jag inte kommit så långt i det drama boken kommer att cirkulera kring.

Efter att jag kommit hem tänkte jag att jag skulle ägna min tid till att komma på lite stoff till denna chic-lit roman, men det har inte riktigt gått som jag tänkt mig. Redan i söndags hörde Rebecka av sig med att hela det gänget skulle ses på måndagen, vilket vi gjorde. Efter det var jag knappt två timmar hemma innan Emil kom hit för att vi skulle äta pizza. Det blev alltså inte mycket skrivande denna dag. Dessutom var jag fortfarande trött efter resan hem att jag knappt orkade tänka på det sättet.

Tisdagen har varit lite bättre! Jag har kommit igång med min övning - "Vad skulle hända om..?" - och börjat ana att den kommer få en del inspiration från Stolthet och Fördom. Helt dåligt är det kanske inte, men det verkar bli mer kärlek än vad jag egentligen vill ha med. Å andra sidan är kärlek en ganska stor del av det vardagliga livet.. tycker jag åtminstone.
Om jag ska fortsätta med dagens händelser så har det hänt lite annat än skrivande. Jag tog sovmorgon för att få vila ut. Jag tog mig upp ca 10.30, var seg de första timmarna och vid 18 for jag till Sandra och kom inte hem igen förrän runt kl 23. Såklart har jag inte skrivit något efter det. Jag är fortfarande för trött och borde sova snart.

Det jag behöver mest för tillfället är nog ordentligt med sömn men jag måste akta mig så jag inte vänder på dygnet igen nu när jag äntligen fått till så jag kan kliva upp runt 9 utan problem.
Jag skulle nog behöva en del annat också. Bröd och mat som går snabbt att göra är lite annat men det får vänta tills studeibidraget kommit in på kontot. Annars skulle gos inte heller sitta helt fel.

Imorgon blir det en hel dag framför datorn eller anteckningsblocket. Jag har bestämt mig för att resten av veckan försöka fokusera på det jag ska skriva och inte fara hit och dit även om det är roligt. Dock är jag fortfarande lite nervös över att jag inte ska ha hunnit komma igång och skrivit en del till vår första deadline och vad jag i så fall ska skicka in osv osv. Men det får ordna sig.. tycker jag.

Nu är det dags för mig att försöka ta mig till sängen och sova lite. Jag kommer att försöka fortsätta skriva mina "Dagens" en annan dag. Jag orkar inte tänka allt för mycket på sådant just nu.

Mot Nässjö

Jag har medvetet försummat bloggen de senaste dagarna. Jag har varit nervös över att jag nu ikväll kommer att åka till skolan som ligger i Nässjö, strax utanför Jönköping. Det känns lite läskigt att åka så långt bort alldeles ensam, men just vägen dit är nog inga problem. Promblemet och nervositeten ligger i vägen hem.

Jag kommer nu på ditvägen bli tvungen att byta tåg i Stockholm och tåget därifrån går direkt till Nässjö. Enkelt och bra. Stockholm kan jag och dessutom kommer jag träffa Andreas som troligtvis kommer att få lugna ner mig lite imorgon bitti.
När jag ska hem blir det värre. Först ska jag ta tåget till Tranås (ligger någonstans i närheten av Nässjö såg det ut som på kartan - resan kommer ta en dryg halvtimma iaf), och i Tranås ska jag resa till Linköping för att därifrån ta mig till Stockholm och därifrån ta en nattbuss hem. Gissa vem som kommer vara sliten på måndag morgon? Jag röstar på mig själv.

För övrigt har det inte hänt särskilt mycket. Jag träffade Sofia på stan en sväng igår. Hon hade lämnat Storuman ett tag för att besöka den stora staden Umeå. Vi åt pizza och tog oss sedan till antikvariatet. Det är så himla roligt att gå dit och titta! Dock kände jag bara att jag endast kunde unna mig en bok för 20:- (Sophie von Knorring - Illusionerna. Sofia köpte ett ex hon också). Sofia å andra sidan gick lös och köpte ungefär 10 böcker för ett antal hungringar. Delar av denna resa kan följas på min bilddagbok: http://faigan.bilddagboken.se under onsdag den 13 augusti.

Gissa förresten vad jag spenderat dagarna till att göra annars? Jo, jag har skrivit! Inte så mycket som jag hade velat för den här nya novellen har krånglat lite, men det har blivit ungefär 4 sidor nu. Nästan halvklar alltså.

För övrigt har jag fått tag på en japanska språkkurs som jag nu tagit två lektioner i. Den är superbra! Får hoppas bara att när jag kommer hem på måndag och fortsätter med den, att jag kommer ihåg en del fortfarande.

Jag skippar Dagens idag. Jag är för nervös och kan inte tänka så mycket ordentligt i vilket fall. Nu är det dags att försöka skriva lite mer och försöka komma ihåg vad det är jag inte packat än.

Fortsättning följer.

Sitt eget fack.

Hur många gånger har man inte hört folk som klagat på att folk sätter en i ett fack. Att man är kategoriserad som någonting, om det så gäller musikstil, sexuell läggning eller något annat, och att man förväntas uppfylla de "krav" och "förväntningar" som finns på en därför. Lyssnar man på hip hop ska man se ut som en sådan och inte lyssna på Metallica, Britney Spears eller något som faller för långt utanför den egna ramen.
Det är bara ett riktigt problem med det där har jag märkt. Det är kanske inte att andra förväntar sig att man ska vara så utan snarare att man håller för hårt fast i sin identitet som någonting och att man inte vågar trycka sig utanför dessa ramar. Detta kan ibland smitta av sig på sin omgivning, särskilt när man tillhör en grupp som har någonting som gör att man hamnar i ett visst fack gemensamt. Det har hänt flera gånger att någon fått en sned blick av sina kompisar när man sagt sig älska en viss låt eller något annat som tillhör ett annat fack. Vid ett tillfälle råkade jag ut för något liknande. En gammal klasskompis ville att jag skulle skicka lite musik som jag gillade och fick ett förvånat konstaterande att jag inte ser ut som någon som lyssnar på detta, så varför var jag då klädd som jag var? "För att det är snyggt såklart" svarade jag. Svårare är det väll inte? Skulle man inte må bättre av att helt enkelt låta sig gilla det man gillar och inte ha ett påklistrat beteende för att man förväntas vara på det sättet? När något inte är riktigt naturligt för en själv märks det extremt tydligt och det hela blir bara fel.
Ett exempel på detta som jag märkt att att hip hopare beter sig på ett visst sätt, med fraser, gester och liknande. De flesta verkar bara försöka för mycket och då blir det sällan annat än fel. En dag såg jag på Pimp my ride och när jag betraktade Xzibit insåg jag att han i alla fall är en människa som beter sig som sig själv. Varför kan inte alla vara så? Vare sig de är superkända eller inte känd alls.

Hursomhelst. Om jag ska börja med att sammanfatta min dag går det fort när jag säger att det inte hände mycket alls. Det har regnat i princip hela dagen. Dock fick jag sällskap av Emil i några timmar så tiden förflöt fort ändå. Planen var att vi skulle ut och gå så snart vi kunde, vilket blev först vid 21. Några timmar senare gick jag på min andra promenad, så jag kan trots allt säga att jag gått två gånger idag, även om den första inte var före frukost.
För övrigt kan jag stolt meddela att mitt midjemått minskat med 5cm!! :D

Dagens låt: Közi - Honey Vanity.
Dagens händelse: Sällskapet av Emil. Jag vet att jag borde ha suttit och skrivit istället, men jag kan nog erkänna för mig själv att det troligtvis inte skulle ha blivit så mycket av med det ändå.
Dagens roliga: Tja, något roligt kom nog upp när Emil var här! Annars kan jag stolt säga att jag till sist laddat upp en massa bilderi min bilddagbok igen.
Dagens tråkiga: Trots att det är mysigt med regn (och lite åska) var det frustrerande när jag ville ut och gå.
Dagens text: Den jag skriver om K-brunnar. Jag kom lite framåt men den är svårare än jag först trodde.
Dagens konstverk: Johann Heinrich Füssli - Mardrömmen (variation från 1790-91). Lite läskig och ja, genrenamnet passar otroligt bra - skräckromantik.



I min egen lilla värld

Jag är mycket väl medveten om att jag sällan hänger med i vad som händer i världen och mest tänker på vad som händer i min egen närhet. Egentligen ser jag inget direkt fel i det även om det kanske vore bra att läsa lite nyheter då och då. Därför är jag inte särskilt förvånad när Räv berättar för mig att det ser ut att bli krig mellan Georgien och Ryssland, att jag inte direkt vet något om det. Dock har jag läst någonting med att det har hänt saker i Georgien, så lite plus i kanten tar jag till mig själv.
Å andra sidan, det spelar egentligen ingen roll om jag vet att det är krig i det ena eller det andra landet. Jag är ändå inte för krig överhuvudtaget. Det lite roliga i det hela - och att man samtidigt får se vissa kvällstidningars värderingar - var när jag tänkte läsa lite om vad som hänt på Aftonbladet.se och fick bläddra en bra bit ner, förbi den stora rubriken om Broder Daniels avskedskonsert, någon amerikansk politikers otrohet och om OS innan jag kom till en rubrik som berättade vad som hänt i Georgien ikväll! Jag trodde upprinnelsen till ett krig var en större nyhet än att Broder Daniel slutar spela (ja, det är väl tråkigt i sig men inte riktigt samma sak).

Dagen i övrigt har inte varit särskilt händelserik. Jag klev upp sent, gick på promenad sent, åt frukost sent. Allt blev sent helt enkelt. Iof var jag förbi pappa en sväng och det var trevligt.

För övrigt har det börjat gå rätt trögt med novellskrivandet igen (delvis skyller jag på boken jag börjat läsa - den är helt enkelt så bra!). Idag har jag knappt antecknat någonting på en ny novell som jag planerat att mer eller mindre ha klar till nästa torsdag då jag åker till skolan utanför Jönköping. I den här farten lär jag knappt ha börjat med själva skrivandet tills dess. Imorgon är det nya kraftag som gäller! Eller? Man kan ju alltid hoppas.

Dagens låt: Det här blir allt svårare eftersom jag just nu nästan bara lyssnar på vissa låtar. Dir en grey - The final får bli dagens låt även om jag inte lyssnat på den idag. Någon dag ska jag nog ladda upp en icke-japansk låt!
Dagens händelse: Ehh.. det här är nackdelen med den här kategorin. Ibland händer det så extremt lite att det knappt är värt att ha med. Annars kan jag konstatera att efter lite testande verkar min nya kjol vara väldigt bra och bekväm!
Dagens roliga: Jag har nu en verkligt bra bok att läsa (Goda omen som jag nämnde igår). Det var ett tag sen jag läste såhär mycket!
Dagens tråkiga: Det har varit lite väl lite motivation och inspiration till att skriva.
Dagens skratt: Något som mitt inre jag skulle vilja göra. En Nemi. Enjoy. =)



Btw, det märks att den japanska musiken spridit sig ganska så ordentligt till Sverige när man kan hitta många band på svenska skivbutiker (på internet iaf). Ja Sandra, det här är delvis riktat till dig. Jag antar att du kommer att kolla upp det och köpa så fort du kan - det tänker jag göra iaf. :)

Goda omen

Idag skedde ett underverk. Jag kan knappt tro det själv.

Jag for till stan idag, trots att det blåste så pass att jag ibland nästan var tvungen att trampa i nedförsbackar för att komma mig någon vart. Som jag skrev igår hade jag bestämt mig för att unna mig någonting, men då såklart något som jag väldigt gärna ville ha.

Det första jag gjorde när jag kommit till stan var att, med väldigt trötta och rangliga steg (hade ju trampat som en tok för att komma mig in till stan och jag vill nog uppfinna ordet "cykelben" eftersom man går lite konstigt just när man cyklat en massa) till Lagerhaus där jag sett lite fina saker häromdagen. Jag tror jag var där i närmare en halvtimma och köpte: ingenting. Jag kände att jag varken behövde eller helst ville ha fina ramar eller en fin bordsspegel och därför blev det inget heller, men jag fick ändå lärdomen att det finns mycket fint, bra och billigt där.

Eftersom jag inte köpt något bestämde jag mig för att titta på lite skor - mina fina skor är redan ganska trasiga. Jag verkligen avskyr att titta på skor. mina fötter är visserligen lite konstigt formade men när jag inte ens får in foten i skor som är 3-4 storlekar förstora blir jag rätt arg på de som tillverkar skor. När jag blir rik ska jag specialbeställa skor istället.

Såklart blev det alltså inga skor heller tänkte jag göra ett nytt försök att leta efter en lång, svart och vid kjol. I första affären jag letade hittade jag bland reavarorna en sådan, men den hade ingen reamärkning på sig. Seger 1 för mig! Trots det  dyra priset bestämde jag mig för att prova den och en BH. Jag har nog tittat lite för mycket på "How to look good naked" och sådana program även om man lär sig en del där, men jag bestämde mig för att testa en bh som var en kupa större än vanligt och: DAM DAM DAM! Den passade bättre än mina vanliga! Seger 2 för mig alltså.
Seger 3 kom när jag i kassan frågade om den var på rea och där bestämde de sig för att den var det. Jag betalade alltså 125:- för den, vilket jag känner mig helnöjd med!

Efter det blev det en längre sväng till biblioteket där jag lånade en CD med tillhörande textbok så jag kan lära mig japanska lite mer. Funderar fortfarande på om jag ska läsa japanska i höst eller inte, och jag måste nog bestämma mig snart.

Därefter följde hemfärd -> äta -> följa Emil till Maxi -> hem och se på TV, skriva, fixa middag, mera TV osv + en kvällspromenad. Jag är alltså ganska trött nu så jag lär väll sova snart, såvida inte Calle dyker upp och vill prata.

Dagens låt: An Café - Pipopapo telepathy. En till låt man känner sig glad av!
Dagens händelse: Jag har en ny kjol!!
Dagens roliga: Jag hittade en kjol som kostade jättelite!
Dagens tråkiga: Jag hade inte råd att köpa mer efter kjolen - och även mitt skiftandes humör. Jag är lättrörd nu tror jag.
Dagens bok: Terry Pratchett & Neil Gaiman - Goda omen. Jag har knappt läst något i varken Vittorio eller The man in the iron mask på flera dagar. Goda omen är mycket enklare och roligare att läsa oxå.
Dagens konstverk: Jacques-Louis David - Mordet på Marat. Det är en väldigt fin målning, men med tanke på att den förhöjer Marat till en hjälte tycker jag mest att det är ett exempel på ful propaganda. Å andra sidan var David vän med Marat, så då är det inte lika konstigt.



Gungan

Så kom onsdagen och gick även den. Planen idag var att jag skulle ta mig till stan och kolla lite efter en kjol och något annat trevligt att unna mig. Min blick fastnade häromdagen på en superfin tekanna från Indiska och efter mycket övervägande tror jag inte att jag kommer att köpa den. Om jag använder mina stora koppar jag dricker te ur behöver jag definitivt ingen tekanna. Å andra sidan vore det roligt att använda mina "riktiga" te/kaffekoppar men det rymms ju så lite i dem. Ack så svårt saker kan vara här i livet.
Poängen - som jag nu faktiskt kommer till - är att jag ändå inte åkte till stan. Jag var inte så motiverad att gå ut överhuvudtaget för det såg ut att vara lite för kallt och blåsigt. Lite lathet berodde det nog också på men det är förhoppningsvis bättre imorgon!

Idag har inte särskilt mycket hänt heller. Jag har skrivit närmare en sida, eller kanske 2/3 av en sida, och läst en massa saker jag behöver kunna få in i novellen och det är riktigt svårt. Särskilt när man inte hittar den information man behöver. Det känns lite surt att behöva lägga ner så mycket arbete när det "bara" är en novell, men den ska ju bli bra. Det blir hursomhelst en tur till stadsbiblioteket imorgon och där lär jag vara längre än på alla affärer sammanlagt.

Utöver det har det inte hänt särskilt mycket. På min "morgon"promenad gick jag förbi affären och där var visst pappa också så då fick jag prata lite med honom. Senare, under min "kvälls"promenad gick jag som vanligt förbi huset mamma bor i och min lillebror satt ute på balkongen. Självklart måste man ju stanna och prata men samtalet var nog lika långt som promenaden.

Jag har tänkt på en massa saker under dagen, vissa saker som skulle vara intressanta att skriva om, men nu när det kommer till att jag faktiskt ska skriva minns jag självklart inget av det. Det är iof en observation jag gjort med mig själv. När jag väl ska visa/säga/skriva något som någon uppmanar mig till eller att jag tänkt att "nu ska jag visa/säga/skriva något intressant" blir mitt huvud nästan helt tomt och jag kommer inte på något. Det är kanske en charm i sig men lite jobbigt blir det ibland.

Förresten, jag har kommit på en ny novell jag tänkt skriva rätt snart. Den kommer att handla om K-brunnar, eller fokusera runt det hela iaf. Det låter konstigt men mer än så tänker jag inte skriva. Den som får läsa får veta!

För övrigt blir jag ibland lite irriterad på Fläckis eftersom hon kräver extremt mycket uppmärksamhet. Bara jag tittar på hon så jamar hon.

Dagens låt: Gackt - Lust for blood. Ja Sandra, jag kan erkänna att Gackt har en magisk röst och den här låten känns speciell.
Dagens händelse: Ehh... Att jag gjorde ordentlig och god middag samt en kladdkaka till efterätt! Eller att jag skrivit en del och känner mig lite stolt över mig själv.
Dagens roliga: Att träffa pappa och Chrille var ju roligt, men maten var god den med.
Dagens tråkiga: Att skrivandet går lite för trögt ibland och att man i en historisk roman/novell inte har så fria händer/tankar som jag vill ha.
Dagens konstverk: Jean-Honoré Fragonard - Gungan. Den är ganska intressant, vacker och jag tror den visar en del om hur adeln var i Frankrike under den tiden (målningen är från 1767).



Skrivkrampen är definitivt över

Hoppsan hoppsan, nu var jag på väg att glömma att uppdatera bloggen. Attans alltså.

Dagen har inte varit särskilt spännande ändå. Större delen av tiden har jag suttit framför datorn och skrivit, spelat, tänkt på lite annat, försökt skriva lite till och så vidare. Dock så har jag lyckats skriva hela två sidor idag! Och då har jag dessutom filosoferat på ett par andra noveller jag tänkt skriva också. Jag har alltså tagit igen det jag inte skrev igår - inget alls alltså.

För övrigt kan jag konstatera att det är mycket arbete bakom noveller också, och extremt mycket bakom en roman. Som tur är så är förarbetet ganska roligt ibland, när man vet vad man ska göra dvs. Det blir bara roligare när det får stå helt och hållet i fokus och att man inte måste tänka på alla andra måsten i livet.

Det blir ett kort inlägg ikväll. Jag har råkat stanna uppe lite för länge ikväll, varför vet jag inte. Jag skyller på Tor som skriver till mig en gång i kvarten ungefär.

Dagens låt: Cool Joke - Undo. Tredje öppningslåten till Fullmetal Alchemist. Jag lyssnade lite på den idag och det är också en sån där låt man bara blir lite gladare av.
Dagens händelse: Woho! Skrev hela två sidor på novellen! Grattis mig!!
Dagens roliga: Alla konstiga saker Fläckis och Pilvi gjort.
Dagens tråkiga: Att jag ibland fastnade och inte visste vad jag skulle skriva.
Dagens konstverk: Jacob van Ruisdael - Vy över Haarlem. När jag såg den här målningen insåg jag att fotografier dessvärre aldrig kan avbilda himlen på samma sätt som ett bra konstverk, och det fick mig att uppskatta det vackra i det vanliga i naturen man aldrig tänker på.



Göteborg i Umeå

Denna dag var lite mer spännande och intressant än de flesta av mina dagar - även om jag har märkt att den senaste tiden har jag trots allt gjort saker lite nu och då.

Dock kändes dagen lite hektisk. Jag sov ungefär en timma längre än vad jag trodde att jag skulle göra, klev upp och gjorde allt det vanliga på morgonen innan promenaden. Promenaden slutade hos mamma eftersom jag skulle låna telefonen och ringa och kolla hur jag skulle göra för att boka en tågbiljett utan Visakort (sist överförde jag pengar till Cissi och bokade på det sättet. Jag måste skaffa ett Visakort ~_~). Jag var tvungen att boka via telefon och det skulle kosta lite extra vilket jag inte riktigt vill just nu. Det var bara 40 kronor men när man har lite pengar gör 40 kronor en del. Nåja, lyckades iaf få tag på Andreas (den enda personen utom Cissi som jag vet har ett Visakort) och han kunde hjälpa mig, tack och lov.

Efter lite telefonprat, prat med mamma och en promenad hem för att äta frukost och fixa till mig bar det iväg till stan. Först blev det en sväng förbi CSN för att fixa med ansökan om bidrag till i höst och det var rätt fort gjort. Jag har även kännt att jag vill unna mig någonting nu, särskilt när det är rea och allt, så nästa grej blev att springa runt på klädaffärer för att kolla efter en lång, svart kjol. Hittade jag det? Nej! Eller okej, jag hittade en kjol som var bra men den var såklart inte på rean och var därmed för dyr. Jag hittade iof ett fint linne också, men såklart var den inte heller på rean och kändes för dyr för ett linne. Jag kanske tar mig till stan någon dag snart igen och kollar runt lite.

Hursomhelst blev det bara att gå på affärer i ungefär 40 minuter eftersom jag skulle träffa Rebecka, Sandra och Petra efteråt. Det var riktigt roligt! vi gick på ett nytt (nytt för oss iaf) fik strax utanför centrum (det hette Göteborg och därav rubriken idag) och åt och pratade och gjorde sådant vi brukar göra. Såklart var det lika roligt som alltid!
Sandra och Rebecka skulle gå och se Batmanfilmen och jag var med dem tills dess innan jag for hem och... ja... gjorde inte mycket iaf. Har iof tagit en liten promenad men det kändes så kallt ute och jag frös ändå sen jag kom hem från stan.

Nu är det strax dags att hälsa på sängen, men först några Dagens.

Dagens låt: Okej, det blev svårt att välja idag eftersom de flesta låtar jag lyssnat mycket på idag redan har varit med här redan. En bra som jag dock lyssnat på och är riktigt bra är Közi - Life goes on ~ with melancholy~.
Dagens händelse: Att få umgås med kompisarna!
Dagens roliga: Jag tror någon sa något som var extra roligt, men jag minns inte vad =/
Dagens tråkiga: Att det var så kallt ute, att jag inte hittade någon kjol, att diskfragmenteringen på min dator tar sån lång tid! Det finns flera småsaker som varit mindre roliga dessvärre.
Dagens tanke: Vad man bör och inte bör göra, vad man vill ha och varför.
Dagens konstverk: Även detta blev lite svårt eftersom jag inte kom på något konstverk eller konstnär på rak arm och jag måste nästan ha med den här delen eftersom Sandra tyckte det var så roligt att se (jag känner mig mest flummig). Efter en stunds letande hittade jag Eugéne Delacorix - Friheten. Den är väldigt speciell på något sätt...



En helg jag knappt minns.

Igår kväll var jag alldeles för trött för att orka uppdatera bloggen och därför kan jag nu rapportera om: absolut ingenting.

Helgen överhuvudtaget har inte varit särskilt intressant eller händelserik. Det mest aktiva jag gjort, förrutom promenaderna, är att jag bakade idag - något jag har behövt göra ett tag nu. Bättre sent än aldrig iaf!
Ärligt talat minns jag inte riktigt vad jag gjorde igår. Jag vet att jag satt och spelade en hel del och det var väll dit tiden flög och allt minne från allt annat med det. Hursomhelst är jag grymt trött och ska strax gå och sova (jag vet, supertidigt för mig!)

För övrigt verkar det lite som att det har börjat bli höst här uppe redan. De senaste 2-3 dagarna har varit förvånansvärt kalla! Jag kan inte direkt säga att jag klagar. Det har iof bara varit någon vecka när det varit lite väl varmt och fuktigt och nu när det verkar som att höstens kyla är här känns det bara bra. Jag har saknat att få gå ut i tjocktröja och halsduk och sedan komma in i värmen. Det enda dåliga med kylan är att man vet att det snart är dags för snö och ännu mer kyla, vilket inte är lika roligt.

Dagens låt: Orange Range - Kirikirmai. Jag har nog lyssnat på den flera gånger under helgen och är den enda låt jag hört mer än två gånger. Jag vet inte riktigt vad som är bra med den, men den fastnar i mitt huvud.
Dagens känsla: Trött, huvudvärk och gossugen. Det går inte riktigt ihop, men det är så det är.
Dagens händelse: Jag skulle nästan vilja lämna den här delen blank, men något har ju hänt. Det som tagit upp mest tid var iof bakningen så det passar nog bra in här.
Dagens roliga: Att det var så extremt skönt att bada och duscha efter att ha varit kall innan.
Dagens tråkiga: Huvudvärken som jag inte vet vad den beror på och som en 500g alvedon inte kunde ta bort.
Dagens middag: Nudlar och nygräddade mackor. En latmannamiddag när man inte orkar göra mer.
Dagens mys: Min underbara säng som jag just nu saknar jättemycket! Nej, den är inte borta. Den står kvar i mitt sovrum, men det är precis så trött jag är. Dessutom får jag inte gos av någon just nu ändå.



Jag kände mig tvungen att visa den här bilden innan jag går till sängen. Hoppas den sprider ett leende till fler än mig själv =)

God natt!

Jobb

Det ser ut som att jag börjar lägga till en vana att skriva "dagens" inlägg morgonen efter. Idag har jag en väldigt bra förklaring till det, bortsett från att jag helt och hållet glömt bort att jag skulle skriva.

Igår jobbade jag. I hela sex timmar stod jag på stan och skulle försöka få folk att svara på enkäter. Jag tror det gick rätt bra. Jag lyckades få ca 85 personer att svara, men Annika - en av dem jag jobbade - med berättade någon timma innan vi slutade att vi skulle ha fått 20 personer i timmen att svara och vi var därför tvugna att vara över 100 vid det laget. Mot slutet av kvällen hade varken hon eller jag frågat så många. Mamma, som också jobbade där, hade kommit en bra bit över 100, men så är det min mamma och vi kan skylla på att hon stod på ett bättre ställe.

Det var inte direkt det roligaste jobbet jag haft, men definitivt inte det värsta heller. När Amy Diamond började uppträda (en timma innan vi slutade) var det nästan kört. Vi fick mer eller mindre skrika till de vi tillfrågade och jag fick ganska snart ont i halsen av det. Ont hade jag redan i resten av kroppen. Under de sex timmar jag var på stan hade jag bara en halvtimmas paus för mat och fick sitta ner då iaf. Efter två bad igår kändes det lite bättre men trots att jag sovit en massa idag känner jag mig fortfarande seg i kroppen och har bara lite ont på vissa ställen. På gott och ont var det bara en dag vi skulle jobba med det där.

Nu börjar det snart bli dags för min morgonpromenad. Jag funderar på att på måndag fara in till stan och besöka CSN och samtidigt titta efter en kjol jag velat köpa i några månader. Jag vet att jag är fattig men just nu tycker jag att jag förtjänar det.

Dagens låt: MUCC - Anjelier. Jag hann och orkade inte lyssna på särskilt mycket annat igår, och dagens låt är definitivt inget med Amy Diamond!
Dagens händelse: Att jag fick jobba blir det nog.
Dagens roliga: Att få lyssna på Annikas roliga kommentarer!
Dagens tråkiga: All smärta i kroppen och att jag kände mig halvdöd när jag kom hem.
Dagens suktande: Jag var in en kort sväng på Lagerhaus och hittade några saker, bland annat en spegel, som jag nu jättegärna vill ha.

Åska

Det regnade en stor del av dagen igår och framåt kvällen kom åskan. Jag insåg att jag älskar att sitta inne med dämpad belysning i sådant väder och kunna mysa till det ordentligt. Ibland är det lite tråkigt att vara själv då, men kan man sitta och mysa till det själv på något sätt gör det inte så mycket.

Jag kan ändå inte säga att jag hade det tråkigt igår. Eller, jag var en sväng på stan och upptäckte att CSN är stängt torsdagar och fredagar vilket var rätt surt. Jag var även på banken och hämtade ut mitt nya leg. Jag hade förberett mig på att få vänta i ca en halvtimma och hade därför tagit med mig en bok. Hann bara läsa två sidor innan det blev min tur vilket jag fortfarande är förvånad över.

På vägen hem ringde telefonen och jag kan inte cykla och prata i telefon samtidigt så jag gick ungefär halva vägen hem. Motion ftw!! Det blev iof några avbrott i samtalet men sammalagt pratade vi i ungefär tre timmar vilket var väldigt trevligt. Samtalet fortsatte senare på MSN och var väldigt trevligt då med. Tiden flög iväg snabbare än ett jetplan och det hela var extremt trevligt och roligt hela tiden. Dessvärre höll jag på att missa min kvällspromenad pga det. Hade jag missat den hade det ärligt talat inte gjort så mycket.

Mina dagens nu är egentligen för gårdagen, men jag skriver "Dagens" ändå.

Dagens låt: Orange Range - Ikenai taiyo. Även om låten i sig känns lite larvig blir iaf jag väldigt glad av att höra den. Det kan vara för att jag samtidigt får associationer till serien Hana Kimi. =)
Dagens känsla: Väldigt glad!
Dagens händelse: Knappast turen till stan. Samtalet både i telefon och på MSN slår helt klart allt som hänt på ett tag.
Dagens roliga: Vissa saker som kom upp under samtalet (nej jag tänker inte säga vad och med vem jag pratade).
Dagens tråkiga: Att bilden på mitt leg ser ut att ha blivit tagen när jag satt i fängelse (och det har jag inte gjort!)
Dagens konstverk: Jan Vermeer - Flicka som läser ett brev. Jag är lite svag för hollänskt 1600-tal har jag märkt och jag kände för att återinföra den här delen av "Dagens" för att det ska bli lite roligare att titta.