Framtidsdrömmar

Idag är jag ledig medan Joakim jobbar. Även om jag borde plugga känner jag alltid, så fort han vinkat hej då och stängt ytterdörren, "jaha, nu då?" Jag vill inte plugga, jag vill jobba. Som arkivarie helst. Bara två veckor kvar innan praktiken börjar.

Under tiden tittar jag ut genom fönstret men ser egentligen ingenting. Inte för att det är grått eller dimmigt. Jag filosoferar. Snart har jag bott i Joakims lägenhet i två veckor - en mysig lägenhet på 18kvm som tyvärr ibland känns lite för liten. En större lägenhet vore trevlig men jag vill inte flytta ifrån Joakim och han vill inte sälja den här lägenheten på väldigt länge. Det förstår jag. I vilket fall kommer jag inte ha råd att köpa en lägenhet på ganska länge och att hitta en bra hyreslägenhet har jag insett inte är det lättaste. Men vem har sagt att jag kommer stanna i Uppsala i all evighet?

Det vore skönt om man blev rik, att vinna löjligt mycket pengar eller börja tjäna en massa på något. Jag ska ju trots allt bli författare och sälja en massa böcker. Då borde jag bli rik. Undrar bara när jag ska ha tid med det. Och så vill jag kunna inreda, ha det både lite smålyxigt och spartanskt. Fast inte blandat. Jag kan bara inte bestämma mig för hur jag vill ha det. I vilket fall har jag ingen aning om hur jag ska få till att kunna spara ihop och köpa en bostad, för trots att jag nästan har en färdig utbildning är jag lite sugen på att plugga mer.

Jag har fyra alternativ:
  1. Börja jobba till sommaren då jag fått ut min examen.
  2. Läsa mera konstvetenskap och då kanske försöka få en doktorandstjänst.
  3. Gå år två på skrivarlinjen.
  4. Kombinera punkt 1 och 3.
Det mest besvärliga är att jag vill allt ungefär lika mycket.

Nej, nu är det dags för ännu en kopp te.

Litteraturjunkie

I lördags blev det en tur till The English Book shop här i Uppsala. Det var första gången jag besökte bokhandeln och omedelbart blev jag frälst! Medan Joakim och hans mamma tittade efter lite saker strövade jag omkring själv och hittade omedelbart en bok jag kände att jag ville köpa. En minut efter det hittade jag en hel hylla, ja en hel hylla med endast historiska romaner!! Detta är butiken för mig! Nackdelen är bara att all litteratur är på engelska. Inget superstort problem utom att det tar så lång tid att läsa och ja. Jag läser bättre på svenska. I vilket fall slutade besöket bra genom att jag köpte en volym med Jane Austens samlade romaner.

Tidig februarishopping

Idag står shopping och fika på schemat. Om drygt en och en halv timma tar jag cykeln den korta (ja, den är ännu kortare nu när jag bor hos Joakim) till stan för att kika i skyltfönster, besöka vissa affärer och göra ett par inköp. Jag känner mig rik, för jag kan unna mig ett nytt puder, något annat smått och gott samt att fika med Elin. Ja, man ska kunna unna sig sånt, men som student är det ibland svårt. Hmm... ett bibliotekskort kanske jag ska fixa också när jag ändå är där...

Jag måste erkänna att jag har lite svårt för att shoppa allt för mycket just nu. Det är nämligen så att jag skulle behöva spara en del pengar, för om knappa tre veckor händer något fantastiskt, sånt som bara kommer en gång om året. Självklart menar jag bokrean! Då är det dags att kryssa i kataloger, göra listor, stryka och lägga till böcker jag vill ha. Åh så jag längtar! Mitt bibliotek på Joakims loft kommer växa en del. Äntligen är det dags!

Oj då. Nu ska jag inte virra bort mig i den fantastiska bokrean. Jag har ju annat jag ska göra. Fika blir det senare med Elin och ikväll vill Joakim att vi unnar oss någonting särskilt. Han har jobbat hela veckan och behöver belöning. Jag behöver nog å andra sidan motivation, för plugga är bland det sista jag vill nu. Men jag räknar ner, för nästa måndag gör jag mitt sista prov innan jag ska ut på praktik och senare blir det ordning- och förteckningsarbeten. Som mest kommer jag alltså skriva en eller två rapporter resten av terminen. Och sen... sen är jag färdigutbildad!

Ehm... nåja. Roligt ska jag ha det! Jag menar... shopping och fika. Det kan ju inte slå fel.