IKEAs nya idéer

i skrivandes stund har jag precis suttit och kollat på ikeas hemsida. efter att jag hade kollat på den schäslong jag ville ha så började jag spana runt på allt annat ikea hade att erbjuda. till sist kom jag såklart till barnavdelningen. jag har insett att för det mesta så är barnsakerna finare och roligare än det mesta andra som ikea har, men det är inte det som jag reagerade på vid det här tillfället.

jag tittade, som sagt, på ikeas barnsaker och går in på deras barnlampor och får syn på SPÖKA nattlampa. okej, det är superbra med nattlampor för många barn är mörkrädda och många tror säkert på spöken och är därmed oxå rädd för dem, så varför väljer ikea då att lägga ljuspunkten på något som ska föreställa ett spöke? jag kunde inte göra annat än att börja gapa och småskratta lite åt detta.

ibland kan, och har jag undrat hur ikeas designer tänker. i det här tillfället tror jag det handlar om antingen en deadline på en bra nattlampa för barn eller så tycker designern helt enkelt om att skrämma barn.
det sista känns mest logiskt.