In a time for tea

Te.. en av de mest underbara drycker som finns tycker jag. att sitta vid fönstret och solen lyser in samtidigt som man sitter med en kopp te under en, för mig, tidig morgon är helt underbart. det enda som slår det är att dricka te när det är kallt eller regnar ute.

just nu regnar det och jag sitter här med en kopp te, smaken kallad Japanese Lime, och det är helt underbart. det känns lite som att säga "Fuck you vädret! jag har det varmt och mysigt här inne ändå!"

I tillfällen när man vill undvika saker.

för tillfället, för er som inte vet, håller jag på med min b-uppsats i konstvetenskap. för en gångs skull är jag väldigt sen med att bli klar med saker man ska skriva hemma till skolan. uppsatsen ska vara klar nästa måndag och jag har skrivit.... en sida....
   i sådana här tillfällen gör jag som många andra gör när det finns en deadline som man inte är säker att man hinner klart till. jag gör nämligen andra saker.
   det började med att jag tänkte att "jag kan ju alltid lägga upp helgens bilder på bilddagboken" (faigan.bilddagboken.se för er som är intresserade). men man kan ju inte sluta där. i och för sig ska jag och mamma troligtvis fara på elgiganten snart, men det är ett måste. jag har inget bläck i skrivaren och för att skriva ut uppsatsen (om och när den blir klar) behövs det bläck där.
   nästa steg att undvika att behöva börja med uppsatsen är att kolla i reklamen. det är måndag och reklamen är ibland det roligaste som händer på måndagar (oj vilket roligt liv jag har >.<). när jag höll på att sortera vilket reklamblad jag ville kolla i först insåg jag att mina prioriteringar förändrats sen jag först flyttade hemifrån, eller faktiskt att de ändrats det senaste året bara. elgiganten brukar jag kolla i efter jag kollat bland alla reklamblad om mat. nu hamnade den nästan längst upp, efter jula och lekbiten. den enda som kom efter maten var ÖB:s reklamblad. jag började muttra lite inombords och tänkte att mat har jag ju i alla fall råd med.
   så började det. lekbitens reklamblad tittade jag i, men vart lite sur för att de inte visade pussel. varför skulle jag annars kolla där?! Ò.ó suckar, och går vidare till elgiganten. kameror, datorer och telefoner i början. kamerorna stannar jag upp vid. en ny kamera vill jag faktiskt ha. en med fler inställningar på och som är bättre än min egen. då börjar jag tänka "men.. varför ska jag ha en massa specialinställningar? jag tar ju bara kort på vardagsgrejer och jag behöver ju faktiskt inte något sådant. särskilt inte när en kamera jag vill ha kostar 5000:-". det är så att jag nästan blir arg på mig själv. liknande är det med flera andra saker jag hinner gå igenom. dock blir jag lite förvånad när jag ser en dammsugare för 2000:-. "lång livslängd" står det på den. nu börjar jag faktiskt le lite. just nu har jag två dammsugare och jag har knappt betalat för någon av dom. båda är dessutom begagnade, och den jag använder mest och har haft längst hade en del år på nacken redan innan jag införskaffade den. dessutom.. lång livslängd? jag tror nog att mina dammsugare håller länge så sällan som jag använder dom. ;D
   en sak har jag åtminstone bestämt mig för. när och om jag flyttar till stockholm så ska jag nog skaffa mig en ipod. i somras insåg jag att de är väldigt bra att ha när man ska pendla lite längre sträckor =)

just nu får det här räcka. jag har mer reklam att gå igenom och jag borde trots allt börja plugga efter det!