Sambo!!

Jag och Joakim ska bli sambos!!! Vi har redan börjat flytta över en hel del saker och min lägenhet ekar allt tommare. Men det är skönt. Jag avskyr den här lägenheten och det är lägenheten (och hyresvärdarna) som gjort att vi tagit beslutet om att flytta.

Lägenheten känns allt sunkigare och gränsen för vad jag orkar med kom när jag fick hota mina hyresvärdar med att "skaffa en frys, annars vill jag gå ner i pris eller så flyttar jag". Dagen efter spenderade jag med Joakim och hans mamma och då beslutade vi att i min lägenhet kan jag inte bo. Ironiskt nog hade värdarna skaffat en frys när jag kommit hem, men att hyra av någon som man måste hota med flytt för att få sådant man faktiskt behöver känns dumt.

I vilket fall: Jag ska bo med Joakim!! Skälet till att vi flyttar ihop är kanske långt ifrån den jag trodde, men det känns bra ändå. Vi kommer ha råd med mer, slippa krångel med var vi ska vara när vi umgås och ja... Mycket skönare kort sagt.

Nyårsbeslut.

Så har jag varit i Uppsala i över två veckor utan att skriva något. Jag borde skämmas! Kanske lite iaf.

Jul och nyår har passerat, skolan har börjat igen och jag har inte bara åkt från Umeå till Uppsala, jag har även flyttat tillbaka till min lägenhet efter en ganska lång tid hos Joakim. Snön ligger dock kvar här i söder, men annat var trots allt inte väntat. Så stor skillnad är det inte mellan Umeå och Uppsala att den sistnämnda verkar som ett tropiskt paradis. Mysigt är det här i alla fall.

Men som sagt, ett nytt år har börjat och under det gångna året har jag:
* Avslutat kursen i skrivande och tyvärr inte haft mycket tid att skriva på mina projekt efter det.
* Varit arbetslös och insett hur fruktansvärt tråkigt det är.
* Tränade ett tag och gick ner en hel del i vikt!
* Gjort ett ganska hastigt beslut att börja utbilda mig till arkivarie - något jag är nöjd med även om jag saknar konstvetenskapen och att skriva. Får jobba vidare på det.
* Flyttat till Uppsala eftersom jag skulle börja utbildningen till arkivarie.
* Avslutat en krånglig relation och istället blivit tillsammans med Joakim. Jag är nöjd med båda besluten.
* Bestämt mig för att inte flytta tillbaka till Umeå.
* Testat sambolivet med Joakim med ytterst gott resultat!
* Lärt känna otroligt många människor jag tycker om i Uppsala (men försöker ändå få några kompisar att flytta hit).

Under 2010 har jag planerat följande:
* Återuppta träningen och gå ner lite till i vikt.
* Avsluta utbildningen och försöka få jobb så fort som möjligt (helst i Uppsala Stockholm).
* Läsa och skriva mer! Ska ägna en stund de flesta kvällar åt båda.
*  Flytta till en större och bättre lägenhet! Därmed också säga upp lägenheten i Umeå och flytta till Uppsala permanent.

Resten får jag planera sedan. Just nu är jag dock glad att jag gjort bort halva hemtentan och bara har ett teoretiskt moment kvar. Kart- och bildenhetens arkiv here i come!!