Ja just ja!

Jag skulle ju blogga! Men vad ska jag blogga om? Vi får se, så jag varnar för tvära vändningar i texten.

Valborg närmar sig, bara två dagar kvar. Alkohol är införskaffat även om det är tveksamt om jag kommer dricka särskilt mycket. Än så länge ligger planerna i att jag, Joakim och några kompisar ska äta asiatisk buffé (vi är tre par, så kan det räknas som parmiddag?) och sedan träffa upp lite fler. Var, när och hur vet jag inte, men bra blir det nog! Valborg i Uppsala är lite av en upplevelse eftersom det är så fruktansvärt stort. Det känns som att de flesta som inte har små barn är ute och har någon form av alkohol med sig. Och av någon anledning säger de Sista april istället för Valborg. Konstigt...

Boken Privata liv som jag nämnt att jag läst har jag nu blivit klar med och nu har jag, som jag tror, för första gången läst en bok som vunnit ett stort litterärt pris i Sverige - nämligen Spill av Sigrid Combüchen och som vann Augustpriset förra året. Jag har inte kommit särskilt långt, men lite har den överraskat eftersom den inte är skriven så pass mycket i brevform som jag trodde. Det är dessutom ett lite udda skrivsätt - men det förvånar mig inte att den har det. Den har ju trots allt fått pris!

Och vad mer? Tja, jag jobbar till kl 18 idag, något jag inte tycker om fast nu när chefen gått lär jag smita iväg tidigt.

Något annat? Nej. Det får nog räcka här. Lite dumt känns det att blogga bara för att.


En halv dag

Den efterlängtade halvdagen har äntligen kommit! När klockan just slagit 8.30 (ja, jag var sen) satte jag mig vid skrivbordet, tog hand om diverse e-post m.m. från igår innan jag strosade in i postrummet för att ta hand om det som kommit under morgonen. Efter en timma var jag klar, dagens postlista påbörjad och efter fikat har jag inte haft mycket att göra. Inte av det löpande arbetet. Det andra som kan vänta får vänta.

Nu är det bara fyrtiofem minuter kvar innan postlass nummer två kommer, något som vanliga dagar tar mindre än fem minuter att ta hand om, så jag sitter här med stor förhoppning om att gå redan kl. 11.30. Hoppas hoppas hoppas.

Hemresan, och att hinna vara själv hemma en stund, ser jag mycket fram emot. Då ska jag sitta och njuta av solen och försöka skriva lite. För tillfället arbetar jag på två berättelser, vilket jag har upptäckt är bra. Om inspirationen till den ena texten tryter är det bara att arbeta med den andra. Jag tror det fungerar extra bra eftersom de är så olika - den ena är mer åt saga/fantasyhållet medan den andra är, vad man skulle kunna säga, en vardagsroman. Den sistnämnda har jag äntligen börjat komma igång med tack vare en hel del hjälp från Therese (många tusen tack!), så nu har jag till sist mer än bara en början. Jag vet, om än inte särskilt detaljerat, vad den ska handla om. För er nyfikna kan jag tala om att det handlar om en kvinna som efter några år i bl. a. Stockholm flyttar tillbaka till sina hemtrakter. Hon får snart sällskap av en väninna som just lämnat sin pojkvän. En man kommer in i bilden och en fundering på huruvida han ska intressera sig för väninnan först eller gå direkt till huvudpersonen vet jag inte, men huvudpersonen är något motvillig till kärlek och förhållanden överhuvudtaget ger till sist med sig.  Att få denna berättelse att inte handla allt för mycket om kärlek blir svårt, men en utmaning är trots allt rolig.

Efter en liten läspaus och lite annat börjar det bli dags för mig att bege mig till postrummet igen, ta det sista och sedan springa till tåget.

Dagens händelse: Det får återstå att se. Just nu hoppas jag på en wow-känsla med att jag lyckats skriva mycket, men annars kanske det blir något när jag och Joakim går med hans mamma och handlar inför påskmiddagen.
Dagens roliga: Jag slutar tidigt! Ironiskt nog kan man inte gå hem nog tidigt när man väl har tidiga dagar.
Dagens tråkiga: Kaffet på jobbet. Det fortsätter att vara en besvikelse att det inte är särskilt gott.
Dagens bok: Ännu Lars Ardelius Privata liv. Den är bra men jag är glad att den är kort och snart färdigläst.
Dagens låt: Mycket svårt att säga, fast jag har upptäckt att jag blir rätt glad att höra Y viva España av Sylvia Vreethammar.

Nu försvinner den här katten ut i vårvärmen!

Glad påsk!


Vår, nästan sommar

Den digitala termometern i postrummet här på mitt jobb visar just nu på 22 grader varmt. Solen ligger visserligen på men helt klart har det blivit vår, nästan sommar! Det är nu tjugo minuter kvar innan det är dags att gå hem, kanske går jag om en kvart, och jag undrar om jag ens behöver ha tjocktröjan på mig. Det var knappt att jag behövde det imorse. Men så är det ju dumt att ta av sig för mycket kläder för tidigt... fast det lockar.

Tjugo minuter har snabbt blivit till femton. Jag har slutat jobba för dagen även om jag sitter kvar vid skrivbordet - jag gör egentligen ingenting, delvis för att jag inte hinner och delvis för att jag inte vill. Det är svårt när man ser solen utanför och man inget annat vill än att springa ut, snabbt till tåget och fara hem.

Dumt nog glömde jag både bok och anteckningsbok imorse när jag skulle till jobbet. I väskan låg träningskläderna och det andra, det jag glömde, i en liten påse. I all hast och att jag ville ha med mig ringarna glömde jag påsen. Som tur var fick jag sällskap på tåget och på lunchen blev det träning och alltså ingen tid till att varken läsa eller skriva. Får se hur det blir nu när jag ska hem.

Eller så får min mp3 hålla mig sällskap på bästa sätt.


Har det nya livet börjat nu igen?

Så har det blivit gjort. Min krage har blivit tagen i och återigen är jag en av "de där" som går på gym. Egentligen blev kragen tagen i redan förra veckan då jag, under lunchen, gick dit för att pröva på hur det skulle gå att göra det på lunchen och resultatet blev riktigt bra. Efter två veckors riktigt dålig sömn sov jag (nästan) som en stock. Ett tag trodde jag också att jag redan efter första träningen blivit mycket (med stark betoning) piggare men det visade sig tyvärr bara vara att kaffet jag druckigt innan träningen gått ut för full fart i hjärnan. Redan vid tre var jag återigen redo för sängen. Men ja, träningskortet är nu fixat och min andra tur till gymmet är avklarad. Jag är duktig.

Så är det nu alltså dags att igen ta tag i mitt liv och göra det till så som jag vill? Vad är det som kan vara bra att göra?

1: Börja träna - Ordnat!
2: Äta bättre - Starkt på gång men det finns problem, bland annat då min sambo för tillfället helst äter korv, köttbullar eller bacon. Idag blir det grönsakssoppa i alla fall.
3: Läsa mer - Jag lyckas ännu hålla snittet på en bok i månaden, vilket känns skapligt. På gott och ont har jag börjat få sällskap under mina tågresor till och från jobbet så det blir lite mindre än tidigare. Och att läsa hemma går inte alltid så bra.
4: Skriva mer - Egentligen är svaret samma som ovan, så det är tur att jag tycker om sällskapet och älskar min sambo. Mera ledighet skulle inte skada

Och så ska det ju bli intressant hur det blir efter att jag slutat på det här jobbet - något jag börjat längta efter allt mer. För stunden söks flest jobb i Uppsala och tankarna går allt mer till att läsa till bibliotekarie som alternativ.

Dagens händelse: Träningskort är införskaffat.
Dagens roliga: Det är ingen sport på TV idag!! Åtminstone ingen som Joakim har tänkt att se.
Dagens tråkiga: Oron för att ha träningsvärk imorgon.
Dagens bok: Privata liv av Lars Ardelius. Består av en massa noveller om olika författare (tror jag att det är bara). Novellen om Selma Lagerlöf är just avklarad.
Dagens låt: Dessvärre står det stilla på musikronten för tillfället. Dock har jag återvänt lite till Kent och uppskattar några av deras klassiker (de har funnits så länge att flera låtar kan kallas för det).
Något att se fram emot: Jag längtar fortfarande efter min fåtölj (som jag ännu inte köpt eller kan köpa), lugn och ro, en bok och en kopp te. Mys alltså!