Den nya Wonderwoman

Det är tisdag och andra dagen i rad jag ska till simhallen för att träna. Jag känner mig riktigt duktig som har börjat kunna träna på crosstrainern i hela 40 minuter! Dessutom har jag återupptagit morgon- och kvällspromenaderna för att få lite extra träning och, förhoppningsvis, förlora några kilo extra.
Problemet är bara att jag än så länge inte direkt märkt av något resultat. Mina överarmar tror jag (obs! tror) är smalare, men midjemåttet är i princip oförändrat. Det stör mig... Men så kan jag ju börja träna varje vardag också, för det är ju inte som att jag har någonting bättre för mig.

Mina Dagens idag är förresten om igår. Idag har det inte hänt så mycket (än).

Dagens händelse: Tränade otroligt mycket! (se ovan.)
Dagens roliga: Ett klipp som visades på Americas funniest home videos. En hund snodde en sån där raket som skjuter ut saker med några sekunders mellanrum. Det var länge sedan som jag skrattade så mycket som jag gjorde då!
Dagens tråkiga: Tristessen och rastlösheten som var över mig större delen av dagen.
Dagens låt: En favorit i repris. Jag har blivit nyförälskad i Houmatsu av Heidi igen.
Dagens bok: Jag läser fortfarande Vikingablot och är förundrad över hur dåligt skriven den är. Det jag är mest förvånad över är att 90% av allt som händer så har någon person sex.
Dagens dryck: Vatten med is. Te går knappt att dricka när det är så varmt och fuktigt ute.

Nu ska Wonderwoman iväg till gymmet.

Till oändligheten, och vidare!

Tråkigt!!

Jag har så tråkigt!! >.<

Jag har kommit fram till att jag har svårt för att vara ledig en längre tid (eller "ledig" som jag är nu). Det kan i och för sig bero på att jag inte har pengar att göra saker för, så när jag har semester på riktigt kanske ledighet är roligare.

Nä nu jäklar borde antagningsbeskedet komma snart! Just nu vill jag främst komma in på en arkivarieutbildning och det spelar allt mindre roll var jag hamnar. Å andra sidan, det är inte sådan stor skillnad på Stockholm och Uppsala... och Umeå är ju alltid Umeå.

Fredag

En ny dag med nya utmaningar. Eller kanske inte så många. Kanske inte någon utmaning alls överhuvudtaget.

Min ekonomiska situation är ganska låg, så den här månaden kommer att spenderas med att träna (gör det gratis), läsa eller något annat som inte kostar. Det kommer även bli många middagar bestående av morotsoppa. Som tur är kan jag laga det riktigt bra, så jag kommer överleva, även om jag inte kommer variera mig särskilt mycket.

Förresten ska jag försöka komma på någonting nytt som jag kan spendera dagarna med att göra, så om någon har lust att ge förslag mottar jag dem gära!

Dagens händelse: Har för andra gången lyckats träna på crosstrainern i trettiofem minuter och sedan simmat tjugo längder. Go Wonderwoman! \o/
Dagens roliga: Att få låta fantasin flöda.
Dagens tråkiga: Extrem rastlöshet och att jag fått lite för många myggbett under kvällspromenaden.
Dagens låt: Nyfavorit i repris: Heidi - Shinda Sekai.
Dagens bok: Vikingablot av Catharina Ingelman-Sundberg. Lyckades fort plöja mig igenom de första femtio sidorna, och tyvärr måste jag säga att jag inte rekomenderar den.

Nu börjar det vara dags för sängen. Jag måste ju vila ordentligt så jag orkar gå på maxi och handla morötter och kattmat imorgon!

Äntligen!!

Jag har läst klart Buddenbrooks! Även om jag kan rekomendera boken måste jag säga att det är skönt att till sist vara färdig - men så läste jag den under nästan 3 månader också.

Och så har ju Michael Jackson dött idag, vilket känns riktigt konstigt. Undrar om jag kommer koppla ihop hans död med Buddenbrooks.

Tisdag

Något som jag tror att jag aldrig riktigt kommer att förstå är varför, när jag väl ska göra någonting, blir dubbelbokad. Nu är jag arbetslös och tycker att jag har all tid i världen till att göra saker.
Idag ville Elin att jag skulle komma på konserten hon har varit med och styrt upp, men eftersom jag har dåligt med pengar kan jag inte åka. Det är ju i Bygdeå (av alla ställen) nämligen. I vilket fall ska jag snart fira Tilde och efter det hinner jag bara vara hemma för att äta och lite till innan jag ska till Eva.
Men vad händer resten av veckan? ............... Just det. Ingenting finns inplanerat, så det blir det vanliga. Läsa, spela, skriva, varav jag bara gör det mellersta en hel del. Dock har jag en plan att jag nu i veckan ska läsa klart Buddenbrooks! Bara 130 sidor kvar...

För övrigt var jag och klippte mig igår. Bild på det dyker nog upp på min bilddagbok så snart jag har färgat håret.

Det blir ingen Dagens idag eftersom klockan är för lite för det, dessutom ska jag snart åka med pappa till Maxi.

Lördag

Till min stora förvåning fick jag i torsdasg veta att det var midsommarafton igår. Mamma berättade att hon och en väninna skulle grilla, och eftersom jag inte skulle göra någonting frågade hon om jag ville vara med. "Okej" tänkte jag. "Då slipper jag ju laga middag." När mamma någon timma senare kom hem till mig, efter att ha lånat min cykel hade jag börjat ana oråd. Jag hade sett en hel del gå förbi med systemetkassar (men visst, det var ju dagen före helg - typ), och lite väl många hade börjat skriva "Glad midsommar" på facebook. Det börjar kännas som om jag lever i min egen värld, och då kan man inte hålla koll på de vanliga högtiderna.

Som vanligt har inte mycket hänt annars. Jag har börjat ana att träningen inte gör så mycket nytta nu när jag hela tiden är jättesugen på glass och choklad, men det borde åtminstone bromsa att jag går upp i vikt. Att sluta äta sötsaker får jag lägga till min Att göra-lista. Den börjar bli lång.

Dagens händelse: Jag planterade om min blomma (den enda blomman jag har).
Dagens roliga: Jag tror jag har börjat reda ut grannmysteriet.
Dagens tråkiga: För kort samtal med Andreas (känner mig så grymt needy).
Dagens låt: Nordman - Barockpolska.
Dagens bok: Jäkla Buddebrooks... 160 sidor kvar och det börjar gå trögt.
Dagens te: Kashmirte. Ett av de godaste teerna som finns!

Nu ska jag försöka skriva lite - sedan blir det sova.

"Ledig"

Nu är jag ledig på riktigt - eller arbetslös utan praktik eller annan sysselsättning passar nog bättre. Troligtvis kommer jag få försörjningsstöd och det enda jag har att göra är att gå till möten på ams och söka jobb, så större delen av tiden har jag alltså någon typ av semester. Och jag har nog aldrig varit mer uttråkad!

Igår försökte jag komma på saker jag kunde göra för att sysselsätta mig med någonting. Jag borde kanske återuppta mina hemmastudier i japanska, men det ids jag inte riktigt (man blir nog förslappad av att inte ha saker att göra), eller så kanske jag ska ägna mer tid åt läsandet. Kanske ska jag se om jag kan läsa en roman i veckan. Efter att ha tittat i bokhyllorna en stund upptäckte jag att det är förvånansvärt få böcker jag har (som finns i Umeå) som jag faktiskt känner för att läsa. Det blev lite problematiskt alltså. Såklart ska jag skriva också när jag kommer igång med det, men då är det just bara det. Jag måste faktiskt börja. Min tredje idé var att börja rensa i lägenheten, med start i garderoben. Då har jag det gjort ifall jag flyttar, och även om jag inte gör det kommer det att bli mer plats i lägenheten. Jag har en känsla att jag kommer att ha blivit en städnarkoman till sommaren är slut om det fortsätter såhär.

Dagens händelse: Jag var och tränade fast jag inte hade lust att fara. Go me! \o/
Dagens roliga: Besöket hos pappa, även om inget särskilt hände där.
Dagens tråkiga: Rastlösheten och att spelandet börjar kännas som bortkastad tid.
Dagens låt: The Gazette - Filth of the beauty. Någon konstig blandning av metal och RnB typ. Jag är förvånad över att jag gillar det.
Dagens bok: Fortfarande Buddenbrooks. Det känns som att den aldrig tar slut!
Dagens njutning: Att komma hem efter träningen och besöket hos pappa och inte vara uttråkad (blev det först efter en halvtimma).
Dagens te: Indian Spice. Ett Lipton-te som faktiskt smakar bra trots att det är ett påste (dock har jag hittat det i lösformat).
Dagens byggnad: Slottet Versailles. Det är få byggnader som jag känner att jag måste se någon gång, men Versailles är definitivt på plats ett.



Nu är det dags för mig att påbörja rensandet!

Tillbaka i skogen

Efter en intensiv helg i Nässjö är jag tillbaka i Umeå. Det har varit mycket läsande och responserande och trots att det gått två dagar sedan jag kom hem är jag riktigt seg.

Men nu är skolan slut och jag har inte mycket att göra under de närmsta dagarna. Har ett möte på fredag, och efter det kan jag med stor sannolikhet snart ha någon typ av sysselsättning. Det lite sura med jobb är att man ofta måste känna någon på arbetsplatsen för att ha en chans att få jobbet där. Men det lär ordna sig.

Nu har jag i alla fall sökt till arkivariekurserna i höst, och det blev i första hand Stockholm, sedan Härnösand och sist Uppsala. Förlåt Elin, men med lite tur kommer jag in i Stockholm, och det är ju nära Uppsala i alla fall ;)

Eftersom jag inte har så mycket att skriva om tänkte jag ta några "Dagens" för omväxlings skull.

Dagens händelse: På banken träffade jag en kompis till Petra. Jag fick lite blandade känslor av att veta att en jämnårig kille hade ett sådant jobb. Det riktiga vuxenlivet närmar sig med stormsteg - snart är alla kompisar färdigutbildade, har jobb osv.
Dagens roliga: Njutningen av att dricka te när jag kom hem (ännu bättre var att det just börjat regna - mysfaktor och ett plus att jag precis missade det).
Dagens tråkiga: Att sitta och vänta på både AMS och banken. Tristess och rastlöshet ftl.
Dagens bok: Jag håller fortfarande på med Buddenbrooks av Tomas Mann. Den är bra, men lite svår att orka läsa mycket av ibland.
Dagens låt: Back-On - Zero.
Dagens middag: Soppa och/eller skinkpaj. Hurra för rester! \o/
Dagens te: Tranbär (grönt te). Ett av de nya teerna och mycket gott!
Dagens längtan: Att Andreas kommer hit (såklart), men så längtar jag efter en riktigt skön fåtölj med fotpall/schäslong så jag kan kura ihop mig med täcke, bok/TV och godsaker. Det är sådana tillfällen som ger vardagen en riktig guldkant.

Förresten har jag blivit allt mer sugen på att laga en nötstek som mamma gjorde en gång för länge sedan. Även om jag kommer äta den själv, så kanske det är en trevlig investering nästa gång jag fått pengar? Tanken på mat gör mig i alla fall ganska hungrig.

Idag bär det av

Efter några lediga dagar har det börjat dra ihop sig. Texterna är lästa, väskan är packad. Om två timmar börjar min resa till Småland där jag kommer stanna till på söndag. Att vara där kommer bli kul. Tågresan, som är på ca 13 timmar (vardera) blir mindre kul. Men jag får trösta mig med att jag får umgås med Andreas i en hel timma (ja, så länge!) när jag ska byta tåg i Stockholm på vägen hem.

Efter det är det sommar, lite ledighet och.. ja.. vad mer? Besök kanske väntas snart, en annan resa kanske görs. Planerande för i höst kommer helt säkert ske. Jag kan nog glädja Elin med att jag ska försöka komma in i Stockholm i första hand, men hon blir nog glad om jag skulle komma in i Uppsala med ;)