Ojdå

Jag förstår mig inte på mig själv. När jag började jobba på Carolina igen bestämde jag mig för att blogga åtminstone nästan varje dag. Sist jag skrev var för en och en halv vecka sedan.

Jag arbetar fortfarande med att ordna och förteckna arkiv så gott som varje dag. Nu har jag haft tre avbrott då jag åkt på utflykt genom att jag ska på en anställningsintervju. Igår var min tredje, en tillbakakallelse (eller vad man nu ska kalla det). Jag har ingen som helst aning om hur det gick, men jag hoppas att jag får ett av jobben (såklart).

Allt annat tycker jag flyter på som vanligt. Nu börjar det planeras för fullt inför valborg, nästa stora högtid för uppsalabor. Än så länge är vi ett ganska stort gäng som ska ses och grilla och, vad jag har förstått, bara umgås. Alkoholen är inräknad. Jag ser fram emot det men mest för upplevelsen att se staden, återigen, förvandlas på ett för mig helt nytt sätt. Valborg i Umeå består trots allt främst av att man tittar på en brasa, har en privat fest eller bara tar det lugnt hemma. Vissa mindre aktiviteter finns det, men inte som här. Här är det forsränning, sillfrukost, baler osv. osv. osv. Konstigt tycker jag, men det kan vara trevligt ändå.

Nu måste jag nog fortsätta arbeta. Det börjar bli lite segt och något borde jag trots allt göra idag.

Blandsallad

Jag har hittat en ny rätt som jag är väldigt förtjust i - blandsalladen. Jag och Joakim åt i förrgår på ett ställe som låter en välja fem egna ingridienser (bortsett från sallad, tomat, gurka, kött och sås - det ingår). Tack och lov för det! Nu kan även kräsna jag börja äta sallad ute utan att behöva peta bort halva innehållet.

Gott är det också!

Omotivation

Jag vill verkligen inte plugga mer! Jag är så otroligt less på alla dessa uppsatser, arbeten och uppgifter så det står mig upp i halsen. För tillfället ordnar- och förtecknar jag ett arkiv som ska bli en del av ett annat arkiv, påbörja ett nytt arkivarbete och skriva ett PM på 8-10 sidor. Jag vill inte.

Mer frustrerad blir jag främst av två orsaker.
För det första verkar jag inte kunna beta av och placera de uppordnade delarna i arkivet där de hör hemma. Varför vet jag inte riktigt - min handledare är sällan på plats och jag får sällan ett rakt svar om vad jag ska göra.
Det andra är att det hela tiden är tal om att det ena eller det andra är ju väldigt intressant så "det borde jag ju diskutera i mitt PM". Det värsta med det är att jag inte alls minns vad de tyckte att jag skulle diskutera.

Nu får det vara slut på gnällandet, så jag återkommer senare med positiv information.

Påsk, Den bästa sommaren och Narnia

Och så har det gått snart två veckor sedan förra inlägget igen. Anledningen? Praktiken är slut och mina småpauser med att blogga har försvunnit. Men misströsta ej! Redan imorgon återvänder jag till Carolina Rediviva för att börja mitt examensarbete och kommer då ha mycket mer tid att skriva här! Bara det blir något intressant så är det bra.

Det blev inget påskfirande i Umeå i år. Istället målades det ägg hos Joakims mamma tillsammans med några av deras släktingar. Mat blev det, och mycket. Två dagar i rad när jag och Joakim åkt därifrån har vi varit så mätta att vi mått illa. Men gott var det! Kvällarna har rundats av med film och i fredags stod Den bästa sommaren på tur. Det är en av de bästa filmer jag sett på mycket, mycket länge! Kjell Bergqvist är som vanligt underbar och han passar fantastiskt bra i rollen som dödgrävare här. Har du inte sett den, se den! Har du sett den kan du lika gärna se den igen!

Jag har för övrigt beställt en ny film - Narnia - häxan och lejonet fanns som specialutgåva och jag kommer få hela fyra DVD-skivor fulla med material. Om några dagar kommer jag sitta som ett barn på julafton när jag får se allt det underbara! Jag firar detta högtillfälle med att lägga till en bild.



Ett boktips: Jag läser nu Philippa Gregorys relativt nya roman Arvet efter Anne Boleyn. Den är inte lika bra som många av författarens andra böcker, men den är lättläst, intressant och spännande.