Dagen närmar sig

Den senaste tiden har känts helt sanslös. I ungefär en veckas tid har jag inte gjort mycket mer än att packa, städa och förbereda på olika sätt inför den kommande flytten. Det har gjort att jag knappt skrivit något överhuvudtaget! Lite antecknande har det blivit, men inte mycket. Jag får försöka trösta mig med att jag nu när det är höstlov ska sitta lite extra med texten och se vad jag kan få fram. Dock borde jag fortsätta fixa med allt inför flytten - som för övrigt blir av på måndag! Så mycket att göra, så svårt att veta hur allt ska bli gjort.

En sak som är säker är att jag inte kommer flytta särskilt mycket i framtiden, men bara för att jag säger så, så lär jag nog flytta snart igen. Det är iof inte troligt, men man vet aldrig.

Det verkar ha blivit en massa fixandes den senaste tiden, eller mer planerade fixanden. Förrutom flytten har jag tänkt klippa mig, börja träna, gå på massage och jag minns inte vad. Jag har nog nämnt allt detta i något tidigare inlägg men jag är för trött och virrig för att riktigt minnas vad jag tänk. Däremot blir nog inte mycket mer än klippningen av eftersom jag ska köpa lite julklappar.. och för att det börjar vara för kallt för att jag ska känna mig motiverad för att ta mig iväg för att träna. Dessutom borde jag skaffa mig ett jobb.

Just nu ser jag ändå mest fram emot nästa tisdag. Då har jag äntligen flyttat, städat ur lägenheten och åtminstone fått till något i den nya lägenheten. Då är det bara det roliga kvar: packa upp och inreda! Jag kommer ha en stor lägenhet med ett eget ordentligt förråd och ett riktigt städskåp! Just nu är mitt "städskåp" ett av skåpen i köket + delar av klädkammaren medan mitt förråd är klädkammaren och en skrubb ute i korridoren som jag delar med familjen som bor bredvid. De har dessutom nästan helt tagit över skrubben och det känns lite surt ibland.
Jag undrar ändå lite om det kommer vara någon skillnad där borta i nya lägenheten, och i sådana fall, till det bättre eller sämre?

Kat-Tun

Ibland känner jag mig konstig. Ibland känner jag mig lite väl konstig.

Jag antar att de flesta personer har tillfällen när de hittar en übersuperduperbra låt lyssnar på den hela tiden!! Och ja, nu har jag hittat en ny sån låt!

Den nya låten är med det japanska (suprise suprise) bandet Kat-Tun och låten heter Lips (nämnde den i ett tidigare inlägg). Oj oj oj oj så bra den är! Okej, kanske inte början, men resten! Dock känns det som att det är en sån där låt som egentligen är rätt larvig men jag kan inte säga att jag bryr mig - den är helt enkelt SÅ bra! Killarna i bandet är ju trevliga att titta på, så trevliga att jag kanske borde skaffa mig en egen japan ;)

Musikvideon är däremot rätt dålig... men det är de flesta som en japan står bakom.



Mums!

När jag blir stor vill jag...

  • ha en klar utbildning som gett fast jobb med bra inkomst.
  • vara i ett fast förhållande - till att börja ska jag satsa på att få ett förhållande att hålla i över ett år.
  • åtminstone vara på väg att bilda familj.
  • ha skrivit klart de romaner jag jobbar på nu (och gärna några till).
  • såklart vara rik.. eller ha en hel del pengar åtminstone...
Okej, dessa saker vill jag ha klarat av om sisådär 10 år. Utbildningen och att ha haft ett förhållande i över ett år borde jag ha klarat av. Det sista kanske är lite tveksamt, för pojkar är ju lite dumma ibland.

Nåja, anledningen till att jag börjat tänka på det här, eller främst delarna som har med utbildning och jobb att göra är för att jag igår satt och försökte komma på om och i så fall vad jag skulle anmäla mig till för kurser nästa termin. Delvis gör jag det för att jag verkligen verkligen verkligen behöver något att göra om dagarna så jag inte bara sitter hemma och blir frustrerad. Dessutom kan det vara bra att plocka på sig en kurs som kan vara bra till sen.

Men vad är då bra till sen? Vad vill jag jobba med? Jag kommer inte klara av att endast vara verksam författare, om jag ens tjänar in tillräckligt med pengar för att kunna leva på det. Så, jag har funderat förut på bibliotekarie, lärare och museolog främst. Problemet är väll bara att just nu känner jag inte direkt för att göra något alls samtidigt som jag faktiskt vill jobba, men det är svårt att hitta något jag känner att jag kan trivas med tror jag. Vården är ju definitivt borträknad och om jag ska tänka endast som extrajobb eller så, så har jag ändå ingen aning om vad jag ska göra. I Umeå verkar det som att man måste ha utbildning för att få jobb som allt! Till och med städare eller att jobba på ica eller konsum.
Till sist blev det så att jag valde att läsa Konstvetenskap C och någon liten distanskurs som heter Skönhetens mask. Troligtvis kommer jag läsa till museolog nästa höst ändå, men det känns lite surt eftersom det finns rätt få jobb som det. Då känns det lite dumt att söka en utbildning som det, men är det det jag vill så borde jag väll söka till det. Eller? Det är dumt vilka problem man får bara för att man blivit lite vuxen.

Nu är det dags för mig att återvända till sagornas värld. Det är dags för lite redigering nu.

Flyttstress

Ojoj, nu var det visst ett tag sedan jag bloggade igen! Förstår inte varför jag är så seg med det ibland. Jag kanske ska börja skriva varje dag igen bara för att få upp vanan? Å andra sidan händer det ju inte särskilt mycket som är intressant att skriva om, och de flesta av mina funderingar som jag tänkt att "det kan jag ju skriva!" har jag glömt bort 10 minuter senare. Det är ju lite surt. Mina tankar är ju så otroligt spännande och intressanta!

Nåja, på det senaste har det varit sjukt mycket att fixa angående flytten känns det som. Jag ska packa, adressändra, packa lite till, städa, ringa de som har min kommande lägenhet om tidigare inflytt, fixa med nytt internet osv osv osv.. Lite har jag ändå gjort men det är mycket kvar än.

Dessvärre hade vi responsvecka just som jag var som mest stressad, och det tror jag nog märktes. Jag fick nämligen ett mail från min lärare där hon skrev att mina kommentarer var för korta. Pinsamt, surt och lite mera stressande - särskilt när jag inte kom på vad mer jag skulle skriva om dem.

På allt detta har jag varit hos optikern. Jag har visst gått från att ha -1 till -2,25 på tre år bara! Det var lite jobbigt, men det förklarar varför det är svårt att läsa texten på TVn. Så har jag också beställt glasögon från internet. Kosnaden för det blir ungefär hälften mot vad det kostade för de billigaste glasögonen hos optikern, och de från internet var rätt fina ändå! Med lite tur får jag dem i slutet av veckan och då blir jag glad!

Så, vad har hänt mer? Jo, den underbara lilla kissemissen Latis (mamma till mina katter) har flyttat! =( Hon bor nu igen hos hon som ägde henne som kattunge och som tur är så känner mamma henne - vi SKA alltså besöka henne. Trots att Latis inte är min katt eller ens nästan så, så känns det otroligt jobbigt och jag kan erkänna att jag är rätt ledsen över det.

Förresten har jag funderat på att klippa mig, men det vet jag inte om jag törs än. Jag funderar på att skaffa träningskort på IKSU och hårdträna i en månad också, så jag vet inte hur det blir.

Dagens låt: Kat-Tun - Lips. De var visst rätt bra! Eller inte deras smöriga låtar, men det här är inte en av dem. Lite tufft är också att en av medlemmarna är med i en tv-serie jag tittat på!
Dagens händelse: Jag har spelat Anno 1701... hurra..
Dagens roliga: Spelandet och att jag trots allt utökat min berättelse en del!
Dagens tråkiga: Strömavbrottet som varade i två timmar!! Det är sällan man får vara med om en sådan tristess - särskilt när jag verkligen behöver datorn för att göra skolarbetet.