Knäskål.

Wow, jag ska jobba på fredag! Jag ska bara stå på stan och vara med och göra en statistisk undersökning, men jag får betalt så det får så lov att funka. Det känns bara lite jobbigt eftersom att jag till och från blir väldigt blyg och inte riktigt vill prata med främmande människor och det är ju inte så bra när det är det jag ska göra i sex timmar. Jag får försöka ge mig själv en spark i arslet och få det att funka.

Gissa vad? Jag har inte skrivit en hel sida idag, inte ens en halv, men en fjärdedels sida kanske... eller inte.. Det blev några rader åtminstone.

Dagens låt: Girugamesh - Shadan. Dessvärre bestämde sig batteriet i min mp3 att dö när jag lyssnade på den.
Dagens händelse: Jag var 1½ meter ifrån en ekorre!! Jag tror inte jag varit så nära en ekorre förut så det var lite speciellt. Väldigt söt var den också.
Dagens roliga: Att få vara sneaky när jag spelar Civ 3.
Dagens tråkiga: Fläckis bet och rev mig på handen så nu har jag några nya sår där. Vi är för övrigt lite ovänner nu.

Jag känner mig lite för trött för att komma på fler "Dagens" nu. Nu ska jag lägga mig och sova och drömma lite - förhoppningsvis om att jag är i Japan igen men att jag inte vaknar på en gång.

Att hålla nya löften.

Sedan ett tag tillbaka har jag lovat mig själv att börja promenera både på morgonen och på kvällen så att jag fortare ska gå ner i vikt. Igår bestämde jag mig för att skriva minst en sida på en roman/novell varje dag. Hur har det gått då?

Promenerar gör jag faktiskt fortfarande två gånger om dagen. Hur länge jag promenerar är en helt annan sak. Det är oftast så att kvällspromenaderna kortats ner med ca 10-20 minuter och morgonpromenaderna är även de kortare. Nåja. Jag går ju faktiskt fortfarande! Jag kanske bara ska låta bli att äta lite godsaker på kvällarna också. Själv har jag inte märkt någon skillnad men åtminstone en person har sagt att det är skillnad.

Det var iof så tidigt som igår jag bestämde mig för att skriva minst en sida om dagen och idag lyckades jag! ...nästan iaf. Jag har varit lite allmänt omotiverad till saker överhuvudtaget idag och har därför suttit och spelat en del, så med tanke på hur situationen idag har varit får jag väll säga att jag är stolt över mig själv som disciplinerar mig tillräckligt mycket.

Dagens låt: Nordman - I lågornas sken. Den är ju helt fantastisk!
Dagens känsla: Lite pendlande. Har mest inte kännt för att göra något vilket är lite drygt.
Dagens händelse: Eh.. timman jag låg ute med katterna kanske?
Dagens roliga: Allt spelande blir det nog.
Dagens tråkiga: Den allmänna omotivationen eller att jag vaknade 6 imorse av att min häl kliade så jag höll på att bli tokig
Dagens spel: Civ 3. Varför fortsätta spela Arcanum när jag nästan varvat det? =P
Dagens bok skippas idag för det är inget nytt. Dock kan jag påpeka att boken The man in the iron mask är lite konstig och det händer en massa saker som faktiskt känns ganska ointressant i förhållande till handlingen.
Även dagens konstverk skippas idag och troligtvis ända tills jag faktiskt tänkt på något särskilt konstverk.

Nu måste jag arbeta mer på att vända på dygnet.

Banken borde förflyttas till parken.

För ett tag sedan beställde jag ett nytt ID-kort och det har blivit dags att hämta ut det. Min plan var att jag skulle göra det idag och sedan träffa upp Rebecka och Sebastian eftersom de ändå skulle till stan de med. När jag suttit inne på banken i 25 minuter hade det gått 40 nummer och det var lika många kvar tills det var min tur och istället för att sitta där inne och svettas bland en massa andra människor gick jag och mötte upp de andra i parken. Självklart glömde jag till viss del bort tiden och sket sedan i att gå tillbaka.

Det var, såklart, kul att umgås med Rebecka och Sebastian idag igen! Vi gjorde inte direkt mycket utan satt bara och pratade, vilket jag tror är lite typiskt det "gäng" jag och Rebecka tillhör, eller kanske är det vanligt annars också. Det är inget jag tänker gå in på i vilket fall.

Kvällen blev såklart rätt händelselös. Jag har varit trött större delen av dagen överhuvudtaget eftersom jag dumt nog drack lite för mycket kaffe igår hos Petra och inte somnade förrän supersent och vaknade femtielva gånger under natten. En gång var ca 10 minuter innan alarmet på telefonen skulle säga åt mig att kliva upp och sekunderna efter jag vaknade hörde jag mobilen stänga av sig själv. Det var bara att ligga kvar i sängen tyckte jag men blev såklart väldigt irriterad när, idag igen, grannens barn skrek "mamma! mamma! mamma!" osv ett tag. Jag övervägde alternativet att kliva upp, ta på mig morgonrocken och gå och knacka på och säga åt dem att barnet skriker och att de kan väll låta ungen få sova inne i lägenheten eller att de kan stänga dörren till sig. Varför de har dörren öppen och beter sig sådär överhuvudtaget är fortfarande ett mysterium.

Under kvällspromenaden bestämde jag mig för att jag ska börja disciplinera mig lite bättre och faktiskt kliva upp när det är tänkt (eller tidigare) och skriva minst en sida varje dag. Om det kommer gå blir jag nästan chockad.

Dagens låt: Blackmore's night - Under a violet moon. Mest för att jag blev lite inspirerad till att skriva när jag gick och lyssnade på den under kvällspromenaden.
Dagens händelse: Att träffa Rebecka och Sebastian i parken.
Dagens roliga: Kan dessvärre inte komma på något specifikt.. Å andra sidan var det mysigt att ligga ute med katterna och läsa och dricka nyponsoppa! Det ska jag nog göra om.
Dagens tråkiga: Att jag varit åtminstone lite småtrött hela dagen.
Dagens bok är fortfarande The man in the iron mask och dagens konstverk skippar jag. Istället blir det en rolig bild att titta på!



Grillning på engelska

Idag var det dags att träffa "alla" kompisar - eller de jag umgås mest med och som faktiskt kunde komma. Av de åtta vi var från grunden var fem med idag plus en tysk pojkvän. Det blev alltså en hel del pratande på engelska och det gick väldigt bra. Jag tror inte det hände särskilt många gånger som någon inte förstod och då var det ändå lätt att förklara vad vi menade. För övrigt tror jag att jag har fastnat lite i engelskan nu. Att jag sedan jag kom hem har läst en hel del på engelska och sett på South Park har inte gjort min övergång från en massa engelska + lite svenska till helt och hållet svenska lättare.

Det var riktigt roligt att få träffa Rebecka igen. Hon har ju det senaste halvåret varit i Tyskland och där hittat en kille, så då kommer väll hon bli kvar där nere. Lite typiskt. Undrar vem nästa person är att träffa en utländsk kille och stanna utomlands. Troligtvis inte jag, men det vore ju kul att få åka till Japan och träffa en fin japansk kille (det verkar finnas många sådana).

Hursomhelst. Vi gjorde inte allt för mycket utan grillade och satt och pratade i flera timmar om både det ena och det andra. Egentligen gör vi ofta inte mer än att fika/äta och prata en massa när vi ses men det är kul ändå.
Jag är för övrigt jättestolt över min grillning! Igår kväll gjorde jag för första gången en marinad! Den blev jättelyckad, vilket jag faktiskt är lite förvånad över, så det är något jag definitivt kommer att göra igen!

En annan fundering som jag börjat ha (eller som kommer lite till och från) är att jag sååå gärna skulle vilja åka till Japan. Eftersom jag har katter och inte riktigt vill lämna ifrån mig dem så lär jag inte kunna vara där särskilt länge även om jag skulle vilja. Så snälla, om någon kan finna tillräckligt mycket godhet i sitt hjärta, så skänk mig tillräckligt med pengar för att kunna resa dit och tillbaka!!

Dagens låt: Hmm.. Jag har inte lyssnat på särskilt mycket musik idag så det blir svårt. Iof hann jag lyssna två gånger på Mucc - Fuzz när jag cyklade till Petra och det är en sådan himla bra låt! Men jag vill ju inte upprepa mig, så dagens låt får bli Mucc - Libra trots att jag inte lyssnade på den idag.
Dagens bok: Okej, jag hoppar fram och tillbaka mellan Vittorio och The man in the iron mask. Idag har jag läst The man in the iron mask igen och den verkar lite konstig. Jag har just läst två kapitel om att Porthos har problem med kläder och ska till kungens skräddare. Intressant, eller hur?
Dagens händelse: Helt tveklöst grillningen i helhet. Det var jäkligt roligt!
Dagens roliga: Alla konstiga felsägningar och misstolkningar från alla, eller alla konstiga bilder som togs. Bland annat blev det en bild på mig när jag berättar scenen från Family guy då Stewie och Brian är i Tyskland. Lägligt nog lyckades Rebecka ta en bild när jag gör nazi-hälsningen ~_~*
Dagens tråkiga: Smörigt nog kan jag skriva att det var när vi for hem eller något. Istället får det bli att jag insett att jag just nu inte kan ha fönstren öppna för då kommer det in skranks och andra läskiga insekter.
Dagens konstverk: Det blir svårt eftersom jag inte direkt sett något särskilt konstverk idag. Dock älskar jag Tom Cross The way of wizards.

Japp. Jag älskar konstverk som detta!


....och någonstans måste jag ju lägga in en bild på Tatsuro (sångaren i MUCC och min nya kärlek... Jag känner mig så tragisk).

Det var visst lördag idag.

Jag vet inte om jag kan säga att jag lyckats hålla mitt "skriva en gång om dagen"-löfte, klockan är ju trots allt två på natten. Jag har iof inte gått och lagt mig än så då får det räknas.

Det har inte direkt hänt något intressant och spännande idag heller. Jag var på Maxi en sväng och satt sedan ute med katterna ett tag. Det är otroligt hur skönt det kan vara! Att helt enkelt bara ligga ute och faktiskt inte direkt göra något särskilt. Att se katterna leka, eller för all del ligga på mina block när jag ska skriva i något av dem (Pilvi lyckades lägga sig över alla tre), och bara få slappna av och känna att man mår rätt bra. Att man inte måste sätta igång och fixa med den ena eller andra uppgiften för att man inte måste skynda sig ändå. Jag har inte suttit ute på detta sätt särskilt många gånger i sommar och idag låg jag ett bra tag och undrade varför. Finns det verkligen en sådan press att man måste göra saker och inte riktigt tillåter sig själv att ligga och inte göra någonting för att man inte känner för att göra någonting?

På tal om stress: Det ska börja/håller på ett program på Kunskapskanalen om kinesiska skolor och deras höga fart och att resten av världen kanske måste anpassa sig. Jag undrar hur lång tid det tar innan halva Kinas befolkning kan ta sjukledigt pga utbrändhet. I de flesta avseenden tycker jag att världen borde sakta ner tempot. Ingen mår bra av att stressa för mycket under en för lång period ändå.

Och på tal om Kina (jag byter ämnen snabbt ikväll): Det finns någon reklam för OS att man ska kunna se allt "direkt från Beijing". Okej, det är kanske en språkfachist som kommer fram eller bara något onödigt jag klagar på, men wtf. Beijing --> Peking på svenska. Det finns ingen direkt anledning till att helt plötsligt internationalisera sig i det avseendet, eller är det bara så att de som gjorde reklamen inte är medvetna om det? Men okej, då är det också så att hädanefter ska vi säga Helsinki om Helsingfors och Köbenhavn om Köpenhamn och så vidare. Nej usch, tycker att sådant är rätt larvigt på många sätt.

Jag ska fatta mig kort nu och ta alla Dagens nu

Dagens låt: Det har blivit en hel del klassisk musik idag igen. Dock använde jag mig en del av Malice Mizer - Shiroi igår när jag skrev en viss scen. Annars är Appassionata (av Beethoven?) väldigt bra!
Dagens händelse: Troligtvis tiden jag satt ute med katterna. Så pass skönt var det att det får bli dagens händelse!
Dagens bok/Bok just nu: Idag blir det Anne Rice - Vittorio, the vampire som jag började med för ett tag sedan.
Dagens känsla: Rätt bra. Har varit lugn och avslappnad i princip hela dagen, men med inslag av gossug.
Dagens roliga: Att få se katterna hålla på ute, både när de jagade insekter och när de lade sig hos mig. Annars kan det vara att jag var snäll mot mig själv och unnade mig lite glass oxå.
Dagens tråkiga: Att jag inte har någon bok som jag är sådär supersugen att läsa, eller att jag inte riktigt kom in i skrivandet.
Dagens spel: Fortfarande Arcanum. Trodde jag skulle hinna varva det idag, men icke!
Dagens konstverk: John Constable - Höskrindan. Den är väldigt rogivande att se på och passar min känsla för idag.



Flytt!

Jag har fått en ny lägenhet! Den ser jättebra ut och känns mycket större än min nuvarande lägenhet. Dessutom är det en vanlig lägenhet, ingen studentlägenhet och det känns rätt skönt. Dock så känns det lite konstigt att faktiskt lämna mitt nuvarande hem som jag faktiskt trivs i och passar mig väldigt bra på många sätt.

Som vanligt händer inte mycket annars. Skrivkrampen har släppt så jag sitter och försöker arbeta på 3-4 texter samtidigt. Varför göra lite när man kan  göra mycket? Det låter stressande och så, men det är faktiskt rätt lugnt vilket jag är förvånad över. Det går ju inte alltid bra att skriva på vissa så då är det skönt att kunna arbeta på någon annan och i korthet kan jag iaf säga att det går framåt på alla texter.

Förresten har jag börjat vara superhurtig. Varje morgon och kväll är jag ute och går i 30-60 minuter. Här ska det försvinna fett alltså! Självklart ska jag ändra mina matvanor också och därmed äta mindre godis och sådant och det går ibland. Choklad är för gott för att sluta ätas helt.

Jag har tänkt börja skriva en dagens blahablaha-grej och försöka hålla något sånt uppe nästan varje dag. Som tur är känner jag mig själv och räknar inte med att det ska bli riktigt så ofta.

Dagens låt: Jag har än så länge mest lyssnat på Chopin idag så något där antar jag. Annars är Mucc - Fuzz en höjdare under kvällspromenaderna.
Dagens händelse: Att jag ska skriva på kontraktet för nya lägenheten!
Boken just nu: Påbörjade Alexandre Dumas - The man in the iron mask igår så jag läser nog mest i den under dagarna framöver.. om jag läser alls dvs.
Dagens känsla: Lite smått rastlös men samtidigt lugn och avslappnad (tack te!). Humöret skiftar en del så jag skriver inget mer om det.
Dagens roliga: Hm.. troligtvis fortfarande om lägenheten men även känslan att få ligga ute och anteckna på berättelserna och läsa.
Dagens dåliga: Mitt skiftande humör främst och att jag vill ha någon att gosa med när jag inte har någon att göra det med.
Dagens spel: Om jag överhuvudtaget ska spela idag (måste ju försöka skriva en hel del) är det nog Arcanum som gäller
Dagens konstverk: Eftersom jag är ett kulturflum och en konstnörd måste jag ha den här kategorin också. Priset går till Gustave Caillebottes La place de l'Europe.



Det får vara allt för mig för idag. Det ska bli intressant att se om jag skriver varje dag.

Skrivkramp

Så är det. Jag har drabbats av skrivkramp - en ganska så ordentlig sådan. Såklart så menar jag det inte bokstavligt för jag kan rent tekniskt sett hålla i en penna eller (som ni ser) knappa på tangentbordet. Det var iof en ganska onödig kommentar men så illa är det. Jag är rätt rastlös och har lite mer udda humor då än annars.

För några veckor sedan blev jag klar med en novell jag satt och skrev och den har fått rätt bra kritik av de få som än så länge läst den, så för mig var det bara att börja skriva på nästa novell (redigerandet av den första får vänta ett tag). Jag har en idé jag tycker är väldigt bra och känns kul att skriva på men det finns ett flertal svåra saker med den. Jag måste göra åtminstone viss historisk efterforsking, vilket inte är min starka sida men det har jag ändå gjort. Trots det står det för det mesta helt stilla i mitt huvud när jag ska försöka lägga upp en kronologi så jag kan arbeta in fler detaljer.
Till sist, efter 1-1½ vecka med att ha hållit på såhär bestämde jag mig för att lägga undan den novellen tills jag får mer inspiration och istället arbeta på att hitta på nya idéer till noveller. Gissa om det gått bra. Nej, inte så särskilt. Det känns som att jag i flera dagar suttit med ett tomt blad framför mig och bara stirrat, fast så är det ju inte riktigt. Jag har gjort en hel del annat faktiskt, till exempel tittat på TV eller börjat spela Arcanum igen för femtielfte gången utan att ha varvat det.

Min vardag är, som ni märker, fylld av nya, spännande saker. Hur skulle mitt liv se ut om jag inte varje vardag fick se Martin Timell bygga en ny typ av hylla till exempel? Hemska tanke.

Jag har även drabbats av återfall. Igår började jag se Hana yori dango igen och den är såååå bra!! jag såg tre avsnitt rätt fort och ja.. Jag vill ha en Tsukasa >.<

Nej, nu är det dags att avsluta innan jag tråkar någon till döds (förlåt om det redan hänt).