Bröllopsdag

Nej, inte min bröllopsdag alltså! Det är mormor och morfars jag menar. De firade nämligen 50 år tillsammans idag. Grattis grattis till dem!

I det stora hela har det varit en hektisk dag. Klockan 11 var jag, Cissi (syster för er som inte vet), mormor och morfar hos en bekant till de sistnämnda för att se på hur hon arbetar med keramik. Snällt nog köpte mormor och morfar en tavla åt mig som är gjord i keramik - det räckte alltså inte med kjolen igår. Jag blev glad ändå.
Därefter åkte vi tillbaka hem (bilresan enkelväg tog 15 minuter iaf, så det är ca 1 mil skulle jag tro). Någon timma senare blev det att åka till min moster som bor 5 mil bort för att äta middag och utgöra själva firandet och där var vi i ca 4 timmar. Det var jätteroligt men jag drack nog lite väl mycket alkohol (jag skyller på min moster och hennes man). Jag drack 2 glas vin, en drink som var hälften vin och hälften kir (tror jag), ett litet glas starkvin och lite mandellikör. Ja, jag blev lite påverkad!

Bland det roligaste har varit att höra både det ena och det andra folk har berättat idag och igår. Ett exempel är att mormor och morfar för väldigt många år sen började renovera ett rum som låg i anslutning till deras garage, med syfte att det skulle bli ett gästrum. Renoveringen avslutades för att de inte kunde komma överens om vilka tapeter som skulle sättas upp där inne. Och vem har kallat norrlänningar för tjuriga?

Hursomhelst, nu har vi varit tillbaka hos mormor och morfar i ett par timmar och jag är så rastlös! Jag är rätt trött efter all aktivitet idag (och att jag sovit lite väl lite) och därför borde jag sova.. men njaa.. Det kan jag ju inte riktigt göra såhär tidigt (klockan är strax före midnatt). Självklart har jag hunnit fundera över en massa, men nu när jag tänkte försöka komma på en del av det så är det ju klart att det står stilla en hel del. Dock tror jag att jag nästa termin ska försöka gå C-kursen i Konstvetenskap, men det är inget jag har kunnat bestämma än. Jag ska diskutera det med en av de lärare jag hade där och se om jag kan lägga upp det annorlunda. Samtidigt har jag funderat på att läsa en distanskurs som heter Skönhetens mask på Gotlands högskola. Varför har jag jämt så många planer och varför kan jag aldrig hinna med dem? >.< Så måste jag ju skaffa ett jobb också.. Nåja. En sak har jag bestämt. Nästa höst ska jag börja på ett program och då får det allt bli det jag kommer in på! Men det är lite läskigt måste jag erkänna...

Dagens artister får idag bli Gackt, MUCC och Nordman. Mer detaljerat tänker jag inte göra på dessa frågor idag, och det här är det enda jag kommer skriva om det. Troligtvis kommer jag uppdatera mer imorgon efter en tur på IKEA och resan hem. Woo! Det ska bli skönt att komma hem. Jag toksaknar katterna.

Sunkan

Nu har jag varit dålig på att uppdatera folk igen, men jag kan tala om att jag för tillfället är bortrest. Jag har tagit mig söderut - hela 25 mil söderut! Jag är definitivt fortfarande kvar i Norrland alltså. Över helgen kommer jag att residera hemma hos mina morföräldrar. Poängen är den att vi imorgon ska fira deras 50-årsjubileum. Det känns helt otroligt att de varit gifta så länge!

Dessvärre har jag inte mycket att tillföra ikväll. Trots att klockan bara är runt 22 är jag väldigt trött, men så har det varit en väldigt aktiv dag också. Därför tänkte jag bara köra några Dagens innan jag tar med mig mitt anteckningsblock och sätter mig i vardagsrummet med resten av folket som är här.

Dagens låt: Jag har återupptäckt hur otroligt bra L'arc~en~ciel är, så deras låt New world får priset som Dagens låt.
Dagens händelse: Kan det vara något annat än att jag åkt till mormor och morfar?
Dagens roliga: Min nya kjol, och såklart att få träffa mormor och morfar.
Dagens tråkiga: Katterna fick stanna hemma och jag får inte träffa dem förrän på söndag :(
Dagens problem: Attans! Jag måste komma på vad som ska hända här näst i boken >.<
Dagens w00t: Min otroliga "baugette". Det var snarare en mindre limpa (hemmagjord) med sallad och rostbiff. Bild kommer att finnas snart på min bilddagbok.

Återigen skippar jag Dagens konstverk, bland annat för att jag inte är hemma och inte känner att jag vill spara en bild på datorn och för att jag är för trött för att orka tänka på något konstruktivt att säga om något konstverk.

May the force be with you.


Hoppsan

Ibland glöms visst bloggen bort. Å andra sidan har jag inte haft en aning om vad jag ska skriva. Min skrivkramp har kommit och gått, och kommit tillbaka igen och sedan halvt om halvt försvunnit. Vissa dagar har det bara gått trögt. Det största problemet de senaste dagarna är att det känns som att det jag skrivit är hämtat ur en sämre actionfilm - så pass att jag undrar var Steven Seagal egentligen håller hus, och om det egentligen är han som är utklädd till huvudpersonen (som är en kvinna). Så är nog inte fallet, men när man skriver något man inte är så förtjust i, eller om det bara går trögt, är det lätt att vara självkritisk.

En sak jag insett, eller återinsett kanske, är att det är rätt viktigt att jag tar mig tid till att träffa mina kompisar när det nu väl blir - vilket är kanske en gång i veckan. Särskilt bra, åtminstone på vissa sätt, är det när jag umgås med dem, familjen eller iaf gör något social en stor del av dagen. Idag är ett bra exempel. Jag träffade de fyra av mina närmsta kompisar som för tillfället är i umeå, över lunch och det blev såklart en massa prat och därefter en kortare tur på stan. Efter det följde jag och Rebecka med Sandra hem till henne och åt middag. Poängen med det var att jag och Sandra skulle få Rebecka att se lite japanska dramaserier, men det blev bara två avsnitt. Därefter skulle Sandra på fest, eller klassträff kanske. Jag som hade cykeln inne i stan gick tillbaka till stan för att hämta ut cykeln och for därefter hem helt. Det hela tog ungefär åtta timmar.
Poängen är den att man dessa dagar får fokusera på annat än skrivandet, vilket iaf jag försöker mer eller mindre göra nästan dygnet runt de flesta dagar ändå. Jag tror jag lyckas få lite distans till det jag skriver och kan fortsätta bättre sen. Dessvärre är att nu när jag tittar på blocket och försöker tänka "Vad händer sedan?" står det helt stilla. Det är nog för att jag fortfarande är lite inne i tjejsnacktänket för att det ska fungera ordentligt. Å andra sidan kanske jag borde utnyttja det till en annan text? Vem vet.

På tal om något helt annat har jag funderat på att starta en konstblogg - alltså en blogg där jag (nästan) dagligen lägger upp ett konstverk och skriver mer utförligt om det. Jag är tveksam till att jag kommer ta mig till att göra det, men det skulle kunna vara roligt.

Dagens låt: Under veckan som gått har jag upptäckt att Bach är riktig trevlig att lyssna på när jag skriver. Hans "svit" eller vad det nu kallas, Badinerie är riktigt härlig. Dessvärre har jag inte arbetat på någon del i texten där den passar att lyssna på.
Dagens händelse: Lunchen och efterföljande händelser. Tror inte det behöver kommenteras vidare ändå.
Dagens roliga: Alla roliga saker vi pratade om. Vissa historier slog andra - som att en persons pappa hallucinerade att han såg Björn Skifs sjunga utanför fönstret (på tionde våningen) och att tallarna dansade med.
Dagens tråkiga: Hur otroligt seg och rastlös jag blev när jag kom hem!
Dagens bok: Har glömt att uppdatera att jag nu läser En Humbla på haven av Olov Svedelid. Det är del två i Catarinaserien. Inte lika bra som den första dock.
Dagens konstverk: Jag kom på att jag inte haft en svensk konstnär, eller en konstnär som arbetat i Sverige/för svenska hovet. Ja, jag är svag för barocken och målningen jag kommer visa föreställer drottning Kristina, en av mina historiska favoriter. Dessvärre hittade jag inte någon särskilt bra bild, men denna, målad av David Beck, ska i sin helhet föreställa de fyra elementen. Troligtvis är Kristina elden själv och att hon kontrollerar de övriga elementen.



Skrivkrampens återkomst.

Ack och ve! Jag har återigen drabbats av skrivkrampen! Vad ska jag göra? Igår skrev jag bara några rader, extremt frampressade sådana. I förrgår blev det trots allt en hel sida ungefär, men ska man bara beskriva vad två personer ha på sig + lite till går det fort bara man vet hur det är det ser ut. Jag har upptäckt det extremt smarta i att rita upp hur folk är klädda, och det är nog lika bra att rita upp miljöer, men så bra är jag inte på att rita >.<

Jag kan ändå skylla på att det har hänt lite saker som påverkar min hjärna, för utan riktigt fokus kan jag ju inte skriva. Just nu är jag rätt förvånad över det hela men också ganska förvirrad. Det blir mycket att tänka på som puttar ut berättelsen, och det är ju inte så särskilt bra. Än så länge vet jag inte om det är helt positivt. Vissa delar gör att det blir lite jobbigt, men på många sätt känns det bra - det är det som gör mig både förvånad och förvirrad.

Men men. Nu är det åter till skrivandet! Eller att bara titta lite på texten ibland och tänka att jag borde skriva något bra.

Förresten är jag frustrerad över en till sak. Jag har hittat en ny serie jag tycker är jättebra, men det finns bara två avsnitt med text (talet är på japanska, och det är jag inte så bra på =P). Ge mig fler textade avsnitt! >.<

Dagens låt: Det är inte bestämt ännu, men jag har de senaste dagarna upptäckt att Bach är riktigt bra.
Dagens händelse: Det har inte direkt hänt något än, men snart ska jag duscha!
Dagens roliga: Hm.. ja.. Räv är ju alltid rolig att prata med..
Dagens tråkiga: Mitt sena uppstigande och att jag trots det är trött >.<

Jag tror jag bara ska skriva Dagens när dagen faktiskt är slut =P

To Die For

Nu har jag inte bloggat på en hel vecka! Ack och ve, hur har alla klarat sig utan det?? Jag skulle kunna skylla på att jag  gett respons på texterna till några av mina klasskompisar, men det stämmer nog bara till viss del. Faktum är att jag skrev klart responserna i onsdags och efter det mest har läst responserna jag fick och ändrat lite i min text. Och så har jag ju bakat.. och läst lite i en roman. Eller lite blir väll fel. I lördags läste jag nästan hela dagen, lite över 150 sidor blev det och boken blev färdigläst ca två på natten.

Lite mer än läsande och skrivande har hänt. Jag har ju träffat lite kompisar till och från, varit hos Cissisyster och träffat mamma och pappa någon gång också. Det har varit väldigt roligt och trevligt, särskilt när man börjar diskutera roliga saker. Ett exempel är en bekant som, under ett samtal om internskämt i familjen, berättade att hon och hennes bror brukar knuffa till varandra och säga "The power of Christ compells you!" Det är internskämt i hög grad :D

Det mest spännande som hänt skedde i lördags. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det är sant, och jag tror jag fortfarande är lite i chocktillstånd efter det.
Det som hände var följande:
Pappa körde mig till OBS (jaja, Coop Forum) för att jag behövde köpa bakgrejer. Jag tar en vagn och en sån där grej som man scannar varor med och går in. Några meter från ingången finns det en hylla med CD-skivor och där stod det två killar som var 25-35 år. Den ena står och bläddrar bland skivorna men den andra ser upp när jag går förbi någon meter därifrån. Ja, det blev ögonkontakt och ganska länge, men främst för att jag kände igen honom. Inte sådär "han påminner om någon" "han kan jag ha sett på stan" eller liknande, utan "jag ska veta vem det där är" trots att jag vet att jag aldrig träffat honom i hela mitt liv. Jag fortsätter gå och jag märker att han går därifrån men att hans kompis stannat kvar.
Några sekunder senare slår det mig. Han som jag haft ögonkontakt med var otroligt lik sångaren i To Die For - ett finskt band jag lyssnat på sedan jag var 16 ungefär (alltså 7 år ungefär) och vad jag vet har de aldrig haft en spelning i Sverige och är i övrigt inte så superkända heller.
Sekunden efter att det slog mig hur lika de var slog en annan sak mig. Hans kompis som tittade bland CD-skivorna var väldigt lik gitarristen i det bandet. Vid det här laget har jag stannat upp och tänker mest "nej, det kan inte vara dem. Vad gör de här?" och så vidare. Kort sagt så är jag lite chockad, eller väldigt till och med. Jag gjorde en helomvändning för att gå och "titta på skivorna". Dvs smygkika på den möjliga gitarristen och låtsas som ingenting. Han stod långt ut på kanten så jag var glad att jag hade skäl att stå exakt bredvid han. Och ja, vid närmare titt var han lik.
Strax efter gick han därifrån och när jag kände att jag låtsas tittat klart gick även jag. Jag var fortfarande osäker på om det var de, men det hade varit lite roligt. Istället gick jag för att plocka på mig lite varor och kom snart till müslin. När jag stod böjd för att ta müsli gick en kille förbi bakom  mig. När jag tittade åt sidan försvann all tidigare tvekan. Det där VAR basisten i To Die For! Utåt sett stod jag bara med en fundersam blick. Inom mig pekade jag och skrek "AHH!! DET ÄR HAN!!" och var i övrigt omfg-wtf-w00t-o.O.
Senare såg jag bara en av dem på håll. Det grämmer mig fortfarande lite att jag inte sa någonting, även om det hade kännts lite påträngande. Grymt häftigt iaf. Det var inte några jag trodde mig få se överhuvudtaget, och att få göra det på OBS i Umeå av alla ställen!!

Dagens låt: Jag tog mig till att lyssna lite på To/Die/For bara för att jag nyss sett dem och för att det var ganska länge sedan jag lyssnade på dem, så idag blir dagens låt deras Like never before.
Dagens händelse: Just idag har det inte hänt så mycket, så det får väll bli att jag hälsade på Cissi. Annars så har en tomte kommit med i min berättelse!
Dagens roliga: Troligtvis allt roligt Tilde höll på med. Även Neo var full i bus så han får plats här med =)
Dagens tråkiga: Att jag gjort för lite av sådant jag borde göra.
Dagens bok: Det är egentligen inte dagens, men eftersom jag på tre dagar läste ut den får det bli Olov Svedelid - En Dufva i Stockholm. Väldigt bra måste jag säga!
Dagens bild: Detta får idag ersätta Dagens konstverk, endast av anledningen att jag vill lägga in en bild på To/Die/For och för att jag sett dem :D Ja jag tjatar om det, men är ni med om något liknande lär ni göra det också.



Deadline

Idag var min första deadline. Efter att ha läst igenom texten och ändrat lite saker skickade jag in den. Det är en av de mest besvärliga delarna av någon text jag någonsin skrivit och den känns väldigt kärleksromanaktig. Det tycker jag inte om >.<
Annars känns det väldigt skönt att få börja läsa någon annans text, även om den känns miljoner bättre än min och gör att jag ifrågasätter varför jag blev antagen med tanke på den dåliga text jag just skickat in. Det känns lite lättande att lägga sin egen text, åtminstone tillfälligt, åt sidan och ge den en paus och mig en paus från den.

Förresten måste jag se till att vända på dygnet lite mer så jag kan kliva upp tidigare på morgonen. Varför jag överhuvudtaget gör uppe vid den här tiden fast jag är jättetrött förstår jag inte.

Dagens låt: Gack - Mind forest. Den upptäckte jag var väldigt passande till höstmörka kvällspromenader.
Dagens händelse: Inskickningen av texten. Ack och ve >.<
Dagens roliga: Egentligen är det faktiskt att börja läsa de andras texter. De är riktigt bra!
Dagens tråkiga: Att min text känns så dålig >.< Iaf den delen jag skickade in.
Dagens upptäckt: Hur mycket jag faktiskt saknat den typ av kyla som kommer på våren och hösten. Jag ser inte så mycket fram emot vintern. Jag vill ha många dagar av solig höst!

Ja.. det får vara allt för ikväll. Jag borde börja skriva på morgonen istället...