Inte nu igen! >.<

Gissa vad som hänt! Jo, den där jäkla hostan jag skrev om igår var visst inte bara hosta. Det var första tecknet på en ny förkylning! Jag har ju för sjutton knappt varit helt frisk en dag på tre veckor!! Och på nyårsafton dessutom!

Vilken minut som helst ska jag börja packa ihop för att om en dryg timma åka till Sandra. Jag känner mig helt matt och skulle kunna somna på studs.
Det kommer ändå bli kul att åka till Sandra, men delar av mig vill bara ligga i soffan framför TVn och göra absolut ingenting. Å andra sidan, hos Sandra lär vi inte göra mycket mer skulle jag tro. Jag trodde aldrig jag skulle vara så glad att vi inte ska på någon fest eller vara inne i stan på tolvslaget.

Nu måste jag börja fixa. Dessutom kommer mamma hit vilken minut som helst och ska låna duschen. De har inget varmvatten hemma hos henne.

Vintermörker

Fy vad jag har känt mig seg de senaste dagarna. Förkylningen har inte riktigt lagt sig än. I nästan en vecka har jag gått med en klump i halsen och varit smygsnorig till och från. Igår, när jag faktiskt var säker på att det börjat gått över fick jag plötsligt jätteont i halsen och var torr som en.. tja, jag var och är väldigt torr i halsen i alla fall. Dessutom har jag fått hosta, och på grund av torrheten och smärtan törs jag knappt hosta. Istället blir det små mesiga ljud när jag väl gör det.
Jäkls förkylning... Och jäkla vinter.

Jag börjar nu bli sjukt less på snön och mörkret. Det börjar åtminstone bli ljusare, men solen är ändå nere runt tre på eftermiddagen och går upp igen först runt nio morgonen efter.
Det är roligt att bo i Norrland...
Therese är jag lite avundsjuk på för tillfället. Hon åker om några dagar tillbaka till Stockholm, där det inte verkar vara någon snö och inte så särskilt kallt heller. Kylan där lägger sig dessutom snabbt ifall det är någon. Här har vi det värsta kvar. Januari är nog rena helvetesmånaden, med skillnaden att det är jättekallt istället för tokhett. Med lite tur börjar det dock töa redan i Februari-Mars någon gång. Med lite otur ligger snön kvar till i Maj...

Förresten har jag (Cissi och Mika) äntligen monterat upp mitt nya skrivbord! Gissa om det är skillnad. Helt plötsligt har jag otroligt mycket yta att ha mina saker på. Jag kan lätt flytta bak tangentbordet så jag kan sitta och skriva för hand när jag vill, och det finns utrymme för prydnadssaker. När det mesta från det gamla skrivbordet var flyttat till det nya upptäckte jag att min skrivbordsstol är för låg.. Alldeles för låg. Jag gjorde ett försök i några minuter att höja den, men eftersom jag känner mig själv och mitt humör så gav jag snart upp. Det var nog tur att det inte var jag som byggde ihop skrivbordet.

Nu börjar det bli dags för mig att kurera mig lite mer till imorgon. Nyårsfirandet blir hemma hos Sandra och det blir i det stora hela väldigt lugnt. Trist att inte träffa lite mer folk och se fyrverkerierna inne i stan, men jag överlever nog. Och så blir katterna ensamma väldigt länge.. Ja, de är bortskämda och får till och från kanske för mycket tid av mig, men man ska ta hand om sina katter så mycket man kan!

På återseende och Mjau på er alla.

Två dagar senare

Julafton i år har varit definitivt.. intressant...

Själva firandet (som var hemma hos syster) gick bara fint. Som vanligt åt alla sig kräkmätta, tittade på Kalle Anka och fick julklappar.
Tomten i år kom direkt från Finland, så hela julklappsutdelningen skedde på finska. Jag förstod några få meningar (eller delar av dem) och kände mig duktig bara därför. Som tur är kunde de enda barnen som var med finska flytande och vi andra fick nöja oss med att ta emot julklapparna. Stackars oss alltså.

Nåja. Efter en hel del firande kom jag hem och kvällen var lugn och skön. Återigen var jag glad över att när jag är med min systers barn så är det hennes barn. Särskilt när det var lugnt och inte ett bombnedslag i vardagsrummet. Jag är nog barnlös i några år till. Inte för att det är något fel på barn, jag vill bara inte ha några själv än på ett tag.

För er som inte läst nyheterna så kan jag berätta att på julnatten var det en stor brand här i Umeå. På Ålidhem dessutom - samma område som jag bor på. Inte bara det, jag bor i huset bredvid, så ett tag före 2 på natten när jag började släcka ner i lägenheten råkar jag titta ut och ser.. ja.. En ganska så ordentlig brand. En bra stund stod jag mest och gapade och sedan gick jag och öppnade fönstret för att titta ut. Två ord stannade kvar i mitt huvud. "Vad fan..?!" Det hela kändes mest absurt och overkligt. Runt 2.30 gick jag ut för att kolla och jag blev lätttad när jag insåg att elden troligtvis inte skulle sprida sig till huset jag bor i. Egentligen var det först dagen efter när jag och mamma gick omkring och såg allt när det var (i princip) släckt som jag insåg vilken tur jag hade och hur hemskt det faktiskt var.
Nåja. Det mesta andra går att läsa om i tidningen.

Jag har filosoferat på en del saker de senaste dagarna, framförallt gäller de förhållanden men dessa tänker jag inte skriva om här och nu.

God natt.

Lista på julafton

Sånt här gör jag på julaftonskvällen. Slappokatt!

Tio första...
Första kompis: Någon jag inte minns namnet på.
Första bil: Jag har aldrig haft någon.. inte körkort heller för den delen
Första kärlek: Någon skåning.. Jag vet.. ung och dum =/
Första husdjur: Katten Kurre :)
Första semester: Beror på vad man räknar som semester. Eventuellt Gotlandsresan när jag var ~5 år.
Första jobb: I köket på ett ålderdomshem ~_~*
Första köpta skiva: Ingen aning!
Första piercing: Näsan. Den är kvar än.
Första konsert.: Minns inte det heller. Troligtvis något på gatufesten i Sundsvall.
Första mobiltelefon: En nokia 5110...

Nio sista...
Sista drycken: Vatten... eller julmust...
Sista bilfärden: Hem från julfirandet hos Cissi för någon timma sedan.
Sista filmen du såg: Kate och Leopold blandat med Liftarens guide till galaxen.
Sista ringda samtalet: Till pappa.
Sista bubbelbadet: Ganska länge sedan. Senaste badet var i början av November (duschade dock nyss senast).
Sista spelade Cd: Eh.. Senaste låten var däremot något med MUCC
Sista kram: Från Tilde eller Neo.
Sista gången du grät: Jag vet inte. Jag är översentimentel när jag är själv ~_~*
Sista måltiden: Macka med leverpastej. Eller julmiddagen.

Åtta...
Har du någonsin
Dejtat en av dina bästa kompisar?: Ja, men vi var inte bästa kompisar innan!
Blivit arresterad?: Nej. Jag är snäll ò.Ó
Blivit kär vid första ögonkastet?: Nej.
Varit på TV?: Det tror jag inte.
Fått ditt hjärta krossat?: Jag har haft förhållanden men är singel nu. Gissa själv.
Sagt att du älskar någon utan att mena det?: Ja.
Haft one night stand?: Ja
Busringt till någon?: Ja

Sju saker du gjort idag...
1: Klätt på mig
2: Tittat på TV
3: Öppnat julklappar
4: Ätit mig kräkmätt
5: Gosat med katterna
6: Duschat
7: Druckit te

Sex favoritsaker
1: Datorn
2: Mina teer
3: Böckerna
4: Telefonen
5: Sängen
6: Mina leksaker :)

Fem personer du kan berätta allt för...
Ehm.. Andreas, Therese, Rebecka, Petra, Eva...

Fyra val..
Svart eller vitt?: Svart
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips?: Choklad!!
Te eller kaffe?: Te.. döh..

Tre saker att göra innan du dör..
1: Skriva klart någon berättelse.
2: Bli rik.
3: Åka till Japan.

Nästan jul igen.

Så var det bara en dag kvar till julafton. Tekniskt sett är det redan julafton eftersom klockan är över midnatt, men det är fortfarande tisdag för mig.

Det har blivit mycket, men ändå lite gjort idag. De sista julklapparna är inslagna, det sista till julmiddagen är inhandlat och jag är nästan så pass klar som jag kan vara innan imorgon. För tillfället vill jag mest njuta av den tidiga nattens stillhet innan det är dags att sova.

Skrivit har jag såklart inte gjort idag, men jag har kommit så långt att jag öppnat ett worddokument! Jag har lite kvar att göra innan jag kan slappna av och lägga mig, så jag ska försöka vara duktig och skriva.. tror jag. Eller så blir det mer efter allt julfirande.
De närmsta dagarna tror jag att jag kommer ägna en massa tid till att kolla på en del av de femtielva filmer som kommer gå på TV. Det blir i alla fall en del avbrott med att träffa kompisarna, tack och lov.

Nu ska jag återvända till TVn och fixandet av mina naglar så jag kan sova inom en timma.

God natt och God Jul!

Söndag OCH måndag!

Jag vet inte vad det blev för fel igår kväll, men av någon anledning kunde jag inte logga in på min blogg! "Oj, oj, vilken katastrof!" tänkte jag. Eller kanske inte. Ärligt talat var jag rätt trött och hade inte särskilt mycket ork till att blogga om... absolut ingenting.

Julen börjar ju i alla fall närma sig med stormsteg nu. Om två dagar är det julafton och då ska all mat vara fixad och alla julklappar köpta och inslagna. Igår började jag åtminstone med julklappsinslagningen, men kom på att jag visst råkat missa att ordna med min lillebrors julklapp, så större delen av kvällen ägnades åt det. Dessvärre är jag inte klar än! >.< Det blir mycket jobb innan det är dags att sova.

Idag har jag i och för sig "slappat" lite väl mycket - eller gjort andra saker än jag behöver. Jag träffade Therese, som för någon vecka är i Umeå, och gick på stan med henne. Jag känner mig stolt som bara köpte en bagel och kaffe! Men jag var duktig och promenerade hem. På grund av all snö tog det lite längre tid än vad det brukar, men jag får låtsas att jag varit hälsosam istället. Förutom att det var fetaoströra på bageln jag åt så har jag ju faktiskt varit rätt bra på den hälsosamma fronten idag.
Kvällen har varit lugn. Efter middagen såg jag på programmet med Jeff Dunham (komikern med dockorna) och fortsatte lite med julklapparna. Dumt nog har jag inte skrivit eller funderat särskilt mycket på någon av mina texter, men på torsdag senast måste jag återuppta det. Särskilt chic lit-texten måste jag arbeta på. Det kan ju vara bra att veta vad man ska skriva, om man nu ska göra det.

Chic lit-texten, för övrigt, borde ju vara väldigt lätt att skriva på. Till skillnad från att skriva en fantasyberättelse behöver jag knappast förklara hur vissa samhällssaker fungerar och det är grymt skönt. Synd är bara att jag inte vet vad som ska hända i berättelsen för att få allt att hänga ihop...

Lördag

Jag hann inte uppdatera bloggen igår. För en gångs skull var jag så pass upptagen med annat! Det blev nämligen middag och utgång, så jag var knappt hemma alls.

Det blev också en del förberedelser innan såklart. Jag hade uppgiften att ta med mig bröd så jag tog mig för att baka scones. Efter första omgången (en dubbel sats) märkte jag att det räckte ju inte! Så det blev till att göra ytterliggare en omgång, och gissa vad. Vi åt inte upp brödet. Det var till och med en hel del kvar. Men allt gick ju bra så det gör inte så mycket.

Allt var riktigt roligt, men jag tror jag drack lite för mycket. Inte för att jag var stupfull, men mer än rund under fötterna var jag. Men det gör inte så mycket. Jag kan inte säga att jag gjorde något pinsamt och bakfyllenojan har inte ens varit närvarande idag. Faktum är att all typ av bakfylla (utom att jag var ganska trött såklart) försvann efter att jag ätit frukost. Det känns riktigt skönt! Men egentligen är det inte så roligt att dricka. Det roliga med att gå och och festa är inte att man blir full och att hämningarna släpps, utan att man får umgås med kompisar, träffa nytt folk och att bara ha roligt.

Det får vara allt om lördagen. Nu måste jag återvända till att fixa julklapparna och troligtvis slappa en stund med en bok. Det är sällan man får uppleva lugna, härliga dagar så det är bra att ta vara på dem när de kommer.

Fredag

Idag var det filmkväll hemma hos Linnea. Hon, jag och Elin såg halva Stolthet och fördom (dvs 2½ timma) innan jag och Elin höll på att somna. Efteråt kändes det nästan som att jag skulle få en sockerchock - eller kanske inte, men munnen kändes lite slibbig av alla kakor och godsaker Linnea bjöd på. Det var gott, men det blev nog lite väl mycket.

Dessvärre har det inte varit särskilt mycket funderingar på saker överhuvudtaget idag. För stunden sitter jag och är mest frustrerad över en text som jag inte har något direkt grepp om. Vad ska hända egentligen??

Torsdag

Titeln känns föga intressant, men dagen har förhoppningsvis varit mer spännande än bara en torsdag.

Eller kanske inte. Pappa väckte mig strax efter tio då han ringde på dörren. Uppenbarligen skulle vi åka och storhandla och så blev det. Det kändes tydligt att jag inte fått i mig tillräckligt. Innan vi åkte hade jag bara druckigt ett glas vatten - vanligtvis dricker jag en del te åtminstone innan jag åker någonstans, så gissa om jag var trött efteråt. Te är nog rena mirakelmedicinen.. i vissa hänseenden.

Resten av dagen har egentligen inte varit särskilt intressant, och det var väl egentligen inte storhandlingen heller. Så, okej, det har varit en helt vanlig torsdag, men med lite storhandling och julpyntande.

Så, några funderingar?

Lite har jag tänkt på det hela med att hitta någon och att det ibland känns lite som en hets med att göra det. Självklart känns det en hel del som singel. När jag varit i ett bra förhållande har det snarare varit tvärtom, för då har jag ju varit där. När jag såg sista avsnittet av Vicar of Dibley kom den tanken lite starkare. Huvudpersonen där (ca 45 år gammal) skulle gifta sig med sin drömkille och var så glad över att ha hittat honom, för annars skulle hon vara ensam. Snacka om att få panik, och det lite i onödan. Än är jag bara 23 år gammal och jag behöver inte hitta någon. Ett tag till kan jag njuta av singellivet och att ha friheten att träffa vem jag vill, när jag vill. Men nej. Är det bara jag som tycker det är lite jobbigt att ha varit i några förhållanden och att de inte varat särskilt länge, att det inte verkar finnas någon som passar? Och om det gör det, då är han inte intresserad.
Samtidigt kan man inte hjälpa att se ens familj och vänner som har ett flera år långt förhållande, är förlovade eller kanske har barn. Jag var sambo ett tag, men tja. Jag är singel igen. Det vore trevligt att kunna få vara med någon, ha det stabilt osv osv. Ja, allt det där som folk vill ha i ett förhållande. Samtidigt så är förhållanden inte som i filmer eller böcker, hur gärna man än vill ha det så. Jag skulle kunna lägga ut en lång lista över vad jag söker hos en perfekt kille, men killar har sällan fler egenskaper än de som gör att han är godkänd + några till. Det är väl de extra egenskaperna som gör honom extra bra.
Men var hittar man killar? Jobb, skola? Uteställen är definitivt uteslutet. Där hittar man som bäst ett ragg för stunden, och har man druckigt gör man trots allt inte sina smartaste val.

Nåja, hela det där känns egentligen ganska deprimerande att tänka på, men samtidigt kan man inte stänga in sig i en värld där man vill ha livet som i en film eller en roman. Ibland kanske verkligheten är mer spännande, bara man försöker se den ordentligt.

Men för att bli lite deprimerande igen så känns det lite svårt att se den från Umeå.

Hoppsan... igen.

Oj då. Jag var på väg att lägga mig när jag kom på att jag har ju tänkt skriva dagligen, så då måste jag ju göra det. Stackars mig.

Dagen har inte varit särskilt intressant. Efter att ha varit hos mamma var jag dyngblöt efter all regn och blåst och tja. Självklart var jag inte sugen på att vara ute mer. Som tur var slapp jag det ända tills jag skulle möta upp Elin.

Det är lite konstigt vilken skillnad det kan vara på hur man är från den man var för bara några år sedan. Jag och Elin pratade en massa om hur det var i högstadiet och gymnasiet, och alla människor man träffade då. Många från den tiden verkar på många sätt vara som förut, men bara lite äldre. De som kunde kallas för populära i högstadiet är till störst del oförändrade känns det som. Umgås med samma personer, har samma attityd och verkar många gånger inte ha kommit särskilt långt. Å andra sidan tycker jag inte heller att jag har det. Det ska bli intressant med en återförening om några år och se vad som har hänt alla. Jag lär vara grymt stolt över mig själv om jag lyckats publicera åtminstone en bok då ;)

Men men. Dagens inlägg  blir inte längre än så. Klockan är för mycket och jag behöver sova.

Julpynt?

Ja jag skulle ju uppdatera igen idag, men nu är det ju ganska sent istället. Jag håller vad jag lovat åtminstone.

Efter senaste uppdateringen tog jag mig en sväng till mamma för att mata katterna och sy litegrann. Jag sydde dock bara en längd. När det ganska fort började krångla på längd nr 2 började jag bli arg, och jag insåg att det var bäst att jag slutade. Jag ska ändå gå dit imorgon igen.

När jag kom hem igen åt jag och började till sist med julpyntningen! Ibland måste jag säga att jag är så grymt skicklig och påhittig! Ett tyg jag köpte för superlänge sedan visade sig vara helt omöjligt att sy i. Tanken var att de skulle bli fina julgardiner, och nu när jag hade två utklippta längder började jag försöka drapera dem över gardinstången. Och gissa vad! Det ser fint ut! Ibland kan jag inte hjälpa att lyckas så himla bra.
Steg två blev att fixa med granen. När jag var i  källaren kom grannens katt ner och kikade lite. Det är en sfynx (aka nakenkatt) och är så himla söt! Lite rädd av sig dock, men efter lite lockande kom dem och myste lite med mig. När jag skulle upp igen lyckades jag leka lite med den, så nu är den bara ännu charmigare.
Nåja. Granen togs upp och efter en del strul med grenarna och trassel med lamporna skulle jag koppla i sladden för att se att allt dittills såg bra ut. Såklart fungerade inte lamporna. För att bespara er en massa tråkigheter kan jag ge er ett tips. Lampor som ska vara i ljusstakar fungerar inte till lamporna i granen! Jag är nu två nya lampor fattigare pga det.
Efter det strulet gav jag upp med granen och hamnade framför TVn istället och det blev inget mer fixande med julsakerna idag.

Förresten, för första gången på länge ska jag utnämna en Dagens låt! Den här dagen går den till Apoptygma Berzerk - In this together. Jag hittade den på dator när jag satt och rensade en mapp, och efter att ha lyssnat på den ett par gånger insåg jag att jag definitivt är japan-skadad. Det kände jag för någon dag sedan när jag lyssnade på en massa låtar med Kent också. Det känns nämligen grymt konstigt att lyssna på låtar på svenska eller engelska, och man faktiskt förstår alla (okej, nästan alla) ord och sammanhanget. Kanske inte när det gäller Kent, men de är som de är.

Det får nog vara allt med mig. Uppdatering fotsätter imorgon.
God natt!

Mera jullov

Nu när jag ändå är mer eller mindre ledig (dvs bara antecknar lite till och från på någon text) så har jag tänkt att då kan jag börja blogga lite mer.
Vad ska jag blogga om då? Bra fråga... Det blir nog en del om juliga saker, böcker, konst mm, men det är bara att se hur det går. Det ser ut som att jag kommer vara en hel del social fram till nyårsafton och det är mycket bra!

Idag vet jag inte riktigt hur det blir. Jag ska snart hem till mamma för att mata hennes katter (japp, sent att gå dit >.<), men jag tänkte vänta tills snickaren är klar. Fungerande skjutdörrar ftw!! Dock vet jag inte om jag ska gå iväg tidigare. Det verkar ta tid och borren han använder låter lite som en tandläkarborr.

Resten av dagen ska jag julpynta och sätta upp tavlor. Funderar på om jag ska sy lite på gardinerna när jag är hos mamma men.. mja.. vi får se hur det går!

Förresten, har börjat läsa en ny bok nu - Susanna Clarks Jonathan Strange & Mr Norrel. Än har jag bara läst lite över en sida så jag kan inte säga särskilt mycket om den. Dock känner jag mig lite dålig som har tre andra böcker som jag håller på att läsa. Övertalning (av Jane Austen) är jag inte så peppad på att läsa. Det var inte särskilt länge sedan som jag såg filmen heller. Vittorio (Anne Rice) började bli lite konstig när några änglar kom in i bilden och The man in the iron mask (Alexandre Dumas) är faktiskt rätt seg. Jag hoppas dock att jag under julen kan läsa ut åtminstone en av dessa böcker!

Nåja. Jag får fortsätta senare ikväll och berätta om alla resultat!

Jullov!!

Hurra hurra, för jag är LEDIG!! Eller okej, tekniskt sätt börjar jullovet egentligen den sjuttonde (jag måste ju säga det här utifall att Elisabet läser), men jag vet att jag under lovet kommer skriva lite till och från, så därför får jag vara ledig nu ett par dagar. Hur känns det då? Jo, UNDERBART! Jag har ändå lite saker att göra, som att julpynta, sätta upp tavlor och köpa de sista julklapparna.

Jag känner mig duktig i alla fall, även om jag ibland tycker att jag försummat skrivandet, men det har jag inte så mycket... egentligen.

Hur som haver så är lägenheten nu färdigtapetserad och oj så fint det är! Jag fick till och med beröm från ena målaren för min goda smak, och det känns ju inte helt fel. Så nu är det, istället för blå-lila och vitt med blombuketter har jag det nu rött, rött med röda cirklar och gul-oranget. Det passar mig definitivt mer. Sen så ser lägenheten inte lika sliten ut heller. Jag vill faktiskt ge mig själv lite beröm för ett lyckat val. Det hela känns lite bättre när jag visade Andreas det lilla jag kunde visa och han höll med målaren. Ja jag måste skryta lite, jag är helt enkelt så nöjd!

Ett par gånger under veckan har jag besökt mamma eftersom jag skulle ta itu med mitt tre år gamla projekt - att sy julgardiner. Tyg har jag haft så länge (krossat sammet), men inget har blivit gjort. Fyra längder ska det bli. Många timmar och många fler svordomar, huvudvärk och trötta ögon har jag nu klar en längd. Längd nummer två är "snart" klar.. Jag vet i alla fall att sömmerska ska jag nog inte bli. Jag må vara kreativ i mina idéer, men när det kommer till praktiken går det inte alltid särskilt bra. Det är tur att mormor inte kommer att se gardinerna, för då blir hon nog ganska förfärad.

Nåja. Nu ska jag fira lite till. Kanske blir det tacos till middag (ja, idag igen) och efterrätt? Jullovets början bör firas!

Jag ser jullovets vackra hägring i fjärran

En text färdigkommenterad, fem kvar. Efter att jag gjort det och läst igenom alla andras kommentarer kan jag äntligen ta jullov! Visserligen trivs jag väldigt bra med att få ägna så mycket tid åt att skriva, men just nu vill jag mest vara ledig! Ledig ledig ledig!

Imorgon är det dags för målarna att komma hit. Om de bara ska måla eller tapetsera också vet jag faktiskt inte. Egentligen hoppas jag på att få det tapetserat, även om det innebär att jag kommer leva i ett fullständigt kaos de närmsta dagarna. Någon dag ska jag nog ta mig en tur till stan, så får jag en liten paus åtminstone. Men å andra sidan får jag nog stå ut eftersom jag fortfarande är arg på att lägenheten är så ful.
Dessvärre gör det att jag inte har någon aning om hur jag ska lägga upp pluggandet under dagarna. Det känns lite stressande, men nog borde det gå.. eller? Just nu känns det som att det är femtielva saker att ordna innan jul, och det är det nog också. Som tur är bor jag själv, så jag behöver inte fixa till hemma för någon annan än mig själv och jag bryr mig inte alltid.

Så är det ju nyårsfirandet att planera. Jag är glad att jag har Therese att fira med åtminstone, men riktigt vad vi ska göra vet vi inte. Förhoppningsvis blir det lite festande och umgåsande med roligt folk, gärna fler än varandra och kanske två-tre personer till. Under nyårsfirandet känns det som att man ska kunna träffa lite nytt folk och ha riktigt roligt med sina kompisar.
Ett ragg vore iof kul det med.

Hm.. Egentligen har jag inte så mycket att skriva om. Det har inte varit så mycket nya funderingar, tankar osv, utan det här är mest en ursäkt för att slippa plugga. Nej, plugga är inte tråkigt, jag vill bara inte göra det. Jag kanske ska dammsuga istället. Det behövs ju faktiskt!

Tisdag

Hela situationen med att vara nyinflyttad kan ibland vara lite besvärlig. Jag har hittills tappat bort laddaren till mobilen, en sladd till skrivaren, Fläckis (men hon gömde sig bara) och en del andra småsaker. Nu har jag nog slagit mitt rekord (jag räknar inte Fläckis försvinnande egentligen). Jag har tappat bort minst fem böcker. De fem som jag vet är borta är gamla och väldigt tunga, så det är inte bara som att jag råkat missa dem i någon låda, kasse eller så. Nej nej. Jag har mer eller mindre vänt upp och ner på lägenheten och även varit i förrådet tre gånger utan resultat. En idé är att kassen/lådan är kvar i gamla lägenheten, men det vet jag att den inte är. Så pass bra städade vi. Nästa idé är att den blev kvar i släpet eller i bilen, men det verkar lite konstigt om vi missade att bära ut en låda/kasse. I bilen var den i vilket fall inte - jag har redan frågat pappa om det. Så var kan den vara??

Förrutom att jag igår märkte att böckerna var borta upptäckte jag även någonting annat. Inlämningen för nästa responsvecka är inte nästa söndag utan nu på söndag! Det är andra gången i rad jag upptäcker det, och jag förstår inte hur jag kunnat slarva med det. Inte för inte har jag fått lite panik. Jag är fortfarande i anteckningsstadiet till min nya del och jag måste även baka bröd och ordna andra saker hemma.
Ovanpå det har jag även funderat på vad jag faktiskt ska utbilda mig till. Författare vill jag såklart bli, men man måste nog göra annat samtidigt. Inte bara för att det är rätt svårt att försörja sig som författare, utan även för att man lär dö av tristess om man bara sitter hemma framför datorn. Vem vet. Jag kanske ska leta reda på någon ny läkarstuderande och bli hemmafru istället? Då kan jag gå på stan och sådant och roa mig.. kanske. Lite tråkigt lär det nog bli också. Dock ska jag nog skaffa jobb snart ändå, men vill man inte vara personlig assistent eller jobba på ett äldreboende så är det nog svårt.

Den här dagen lär nog bli lite körig ändå. Just nu håller det på att ordnas så jag ska få en ny taklampa i köket och efter det ska jag baka, anteckna och ikväll måste jag alltså börja skriva! Som vi säger här i norrland: huvva...